4 persoane au fost reținute pentru 24 de ore în Vișeu de Sus

0
125

Polițiștii Compartimentului de Investigații Criminale al Poliției Orașului Vișeu de Sus s-au sesizat cu privire la săvârșirea, de către mai multe persoane, a unor infracțiuni de lovire sau alte violențe, lipsire de libertate în mod ilegal, șantaj, violarea vieții private și tâlhărie calificată.
Marţi, 7 februarie, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Vișeu de Sus, polițiștii au efectuat 5 percheziții domiciliare la locuințele persoanelor bănuite de comiterea faptelor.
Astfel, în baza probatoriului, s-a reținut că, în zilele de 25 și 26 decembrie 2022, patru persoane, de 18, 27, 29 și 45 de ani, din Vișeu de Sus, ar fi atras doi tineri, de 22 și 23 de ani, din localitate, la domiciliul celei de 18 ani, unde era organizată o petrecere, și, ulterior, i-ar fi lipsit de libertate în mod ilegal.
În continuare, bănuiții i-ar fi înjosit pe cei doi tineri, forțându-i să recurgă la anumite acțiuni care să îi aducă într-o stare de umilință, agresându-i fizic, amenințându-i cu acte de violență, iar unei persoane vătămate i-ar fi sustras 400 de lei din portofel.
Totodată, persoanele bănuite i-ar fi înregistrat cu telefoanele mobile pe cei doi tineri și fie ar fi făcut publice filmările, fie le-ar fi distribuit altor persoane.
În urma perchezițiilor, au fost descoperite și ridicate bunuri și înscrisuri ce au legătură cu cauza, un pistol airsoft, un pliculeț cu substanță albă cristalizată și o substanță albă pulverulentă, susceptibile a fi droguri.
În baza celor constatate, a fost dispusă reținerea, pentru 24 de ore, a trei persoane, de 18, 29 și 45 de ani, din Vișeu de Sus, urmând a fi prezentate instanței cu propunere de arestare preventivă.
Cercetările sunt continuate, în vederea stabilirii tuturor împrejurărilor în care ar fi fost săvârșite faptele.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.