Performanțe sportive românești în Belgia

0
75

Corespondență specială de la Bruxelles
Arthis, Casa de Cultură Belgiano-Română și Euro-Mara Events au organizat un eveniment dedicat tinerilor de succes, care reprezintă exemple de voință, curaj, muncă și perseverență.
Invitații s-au bucurat de aplauzele publicului, încântat să-și descopere conaționali români care au o adevărată carieră sportivă în Belgia: Andreea Muscă (campioana taekwondo) – Baia Mare, Crinuța Loredana Creț (campioană haltere), Victoria Bolohan (campioană judo și sambo), Carina Iacos (campioană gimnastică ritmică) – Baia Mare, Alex Walter (campion taekwondo) – Baia Mare.
Evenimentul s-a bucurat de prezența ES Andreea Păstârnac, ambasadoarea României în Regatul Belgiei, care a felicitat sportivii prezenți la întâlnire, și a doamnei Adriana Pietrăreanu, reprezentanta Institutului Cultural Român din Bruxelles.
Invitat special: Maricel Voinea – celebrul handbalist al Maramureșului
Am avut parte de o seară emoționantă, de suflet și pentru suflet, pentru toți cei care iubesc sportul și înțeleg importanța lui. Am îndrăznit să-l invit pe Maricel Voinea la un eveniment în care exemplul lui să fie dus mai departe. A venit Maricel la Bruxelles și ne-a încântat cu povestea lui de succes și ne-a dăruit cu simplitate și modestie povețe de care tânăra generație are nevoie.
A fost și reversul medaliei, pentru că și tânăra generație are de dăruit atât de multe exemple frumoase. Maricel i-a felicitat pe tinerii sportivi români, iar dialogul generațiilor a fost benefic și de mare efect.
De ce? Pentru că „efectul Maricel Voinea” dăinuie. Iar maramureșenii din Diaspora au dominat sala de la Arthis, iar fanii au venit și de la 90 km de Bruxelles.

Doris UGLAR

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.