Opt elevi de la Liceul Tehnologic de Transporturi Auto Baia Sprie vor participa activ și susținut la acțiunile desfășurate de Serviciul de Ajutor Maltez în România, sucursala Baia Mare după ce au absolvit “Atelierul de Prim Ajutor în Școală”, un proiect derulat cu succes la nivelul județului Maramureș.
“Un concept înfiripat din dorința de a pregăti generația tânără în vederea acordării primului ajutor de urgență în cadrul școlii sau în comunitate, «Atelierul de Prim Ajutor în Școală» a atins o bornă importantă a existenței sale. În urma rezultatelor excepționale obținute de-a lungul sesiunilor de pregătire teoretică și practică în cadrul Atelierului, precum și a nivelului deosebit de implicare în activități specifice, în calitate de voluntari ai Serviciului de Ajutor Maltez în România, sucursala Baia Mare, opt elevi din cadrul Liceului Tehnologic de Transporturi Auto Baia Sprie au dovedit fără drept de tăgadă priceperea și voința de a veni în sprijinul semenilor lor. O adâncă plecăciune în fața acestor tineri extraordinari care vor participa în mod activ și susținut la acțiunile desfășurate de Serviciul de Ajutor Maltez în România, sucursala Baia Mare, continuând o tradiție de aproape zece secole a Ordinului de Malta în sprijinirea celor bolnavi, a celor săraci și a celor marginalizați din societate”, transmite Serviciul de Ajutor Maltez în România, sucursala Baia Mare.
Conceput, dezvoltat și susținut de către Serviciul de Ajutor Maltez în România, sucursala Baia Mare, “Atelierul de Prim Ajutor în Școală” este derulat cu succes la nivelul județului Maramureș, iar experiența voluntarilor băimăreni va aduce o contribuție esențială pentru extinderea proiectului la nivel național.
Programa atelierului include: noțiuni de anatomie, verificarea conștienței și a respirației, manevra Heimlich, poziția laterală de siguranță, stopul cardio-respirator, utilizarea defibrilatorului semiautomat, plăgi și tehnici de hemostază și pansare, trauma și tehnici de imobilizare, arsuri etc.
În urma absolvirii cursului, elevii vor stăpâni cunoștințele teoretice și practice pentru a efectua activități specifice intervenției în situații de urgență.