Aproximativ 3,6 milioane de cetățeni ucraineni au intrat în România

0
97

Având în vedere că o mare parte a civililor din Ucraina au ales să se retragă din calea războiului, mulți căutând refugiul pe teritoriul statelor UE și în țările învecinate, începând cu data de 24 februarie 2022, în punctele de trecere a frontierei cu Ucraina și Republica Moldova s-au înregistrat creșteri semnificative ale traficului de călători și de mărfuri, atât pe sensul de intrare, cât și de ieșire din țară.
În această perioadă, prin punctele de trecere a frontierei de la nivelul întregii țări au intrat în România 3.578.177 de ucraineni, din care 742.221 sunt minori.
Aproximativ 5.400 de ucraineni au fost depistați trecând ilegal frontiera și au solicitat o formă de protecție a statului român.
În ceea ce privește traficul autovehiculelor de transport marfă, presiunea a fost mult mai mare la frontierele din nordul și estul României, unde valorile traficului de mărfuri au înregistrat indicatori mai mari cu 86% (389.400 de automarfare pe ambele sensuri de deplasare), în timp ce la granița cu Republica Moldova creșterea a fost de 60% (501.600 camioane).
Punctele de trecere a frontierei unde traficul de mărfuri a înregistrat valori crescute au fost: Isaccea (+157%) și Siret (+103%) – ambele la frontiera cu Ucraina, Oancea (+389%), Stânca (+103%) și Albița (+43%) – la frontiera cu Republica Moldova, dar și Nădlac (+51%) – la frontiera cu Ungaria.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.