Borșa, noul pol al sporturilor de iarnă

0
147

Borșa a fost în centrul atenției în aceste zile. După 80 de ani, pe pârtia olimpică din localitate, s-a organizat concursul internațional de schi alpin FIS, sub egida Federației Internaționale de Schi și a Federației Române de Schi și Biatlon, eveniment susținut de autoritățile locale.

Peste 60 de sportivi din Cehia, Israel, Italia, Macedonia, România, Slovacia, Statele Unite ale Americii, Ucraina și Ungaria au concurat în probele de slalom uriaș și, în sistem de nocturnă, slalom. Campionatul Na­țional de schi alpin FIS s-a adresat categoriilor de vârstă U18 și U21, seniori și juniori.

În prima zi, podium completat și de schiori români

Prima zi a competiției a fost rezervată probei de slalom uriaș. La pro­ba feminină, locul 1 a revenit sportivei din Ucraina Anastasiia Shepilenko, iar podiumul a fost completat de două sportive din România. Ania Monica Caill a terminat cursa pe locul secund, pentru ca a treia treaptă a podiumului să-i revină Ioanei Maria Constantin. În proba masculină, pe prima poziție s-a situat Benjamin Szollos din Israel, urmat de Jan Sanitrar din Slovacia și Marton Kekesi.

Ucraineanca și-a confirmat valoarea și în ziua a doua

Ucraineanca Anastasiia Shepilenko a fost la înăl­țime și în ziua a doua, recidivând în proba de slalom uriaș. Anastasiia a mai fost încadrată de Hanna Majtenyi din Ungaria, locul 2, și Leona Isabelle Trifu din România, locul 3. După ce în prima zi de concurs Benjamin Szollos din Israel a încheiat cursa pe locul 1, acesta și-a consolidat poziția în ziua secundă, urmat fiind de același sportiv din Slovacia, Jan Sanitrar, respectiv Jan Rechtenberg din Cehia pe poziția 3.

Premieră în România: proba de slalom, în nocturnă

Joi seara am avut parte de o premieră națională pe pârtia olimpică de la Borșa, proba de slalom s-a derulat în nocturnă. La masculin, proba de slalom a revenit sportivului din Israel Benjamin Szollos, pe locul secund s-a clasat Marton Kekesi din Ungaria, iar pe poziția a treia a încheiat Martin Michalka din Slovacia. În întrecerea feminină, România a câștigat aurul prin Maria Ioana Constantin, argintul a mers către Hanna Majtenyi din Ungaria, iar bronzul a fost adjudecat de o sportivă tot din România, Leona Isabelle Trifu.

Anastasiia și Benjamin, de neoprit în ultima zi

Ultima zi a Campionatului Național de schi alpin FIS, derulată ieri, a fost dedicată probei de slalom. Probă dominată, atât la feminin, cât și la masculin de aceiași sportivi din Ucraina și Israel. Anastasiia Shepilenko și-a respectat statutul de favorită și a terminat pe locul 1, podium pe care s-au mai regăsit Maria Ioana Constantin din Ro­mânia și Hanna Majtenyi din Ungaria. La masculin, Benjamin Szollos a fost de neclintit și a cu­les laurii probei de slalom, urmat fiind de Marton Kekesi din Ungaria şi Eduard Fiala din Cehia. Am avut parte de trei zile superbe, în care totul a fost la superlativ, cu primarul Ion Sorin Timiș dornic ca totul să iasă așa cum și-a propus și putem spune că dorința acestuia a fost îndeplinită. Sportivii, antrenorii, membrii celor două federații, naționale și internaționale, comisarii com­petiției, publicul spectator au rămas plăcut surprinși de organizarea impecabilă, majoritatea recunoscând că ceea ce au găsit la Borșa nu au mai văzut în România. Semn că Borșa este pe drumul cel bun și că devine, pe zi ce trece, o stațiune turistică tot mai atractivă, și un oraș aflat în plin proces de dezvoltare.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.