Ciorile terorizează din nou populația din Recea

0
54

Miile de ciori de la intrarea în localitatea Recea (n.r. intersecția de la Clubul Văcarilor), care și-au făcut cuiburi în copacii de pe marginea drumului european E58, terorizează iar localnicii comunei.
Acestea s-au instalat în arborii de pe marginea șoselei, iar peisajul este dezolant. Însă de ce se tem cel mai mult localnicii este faptul că păsările vor da iama în culturile de primăvară, cum au făcut-o și anul trecut, distrugându-le agricultorilor toată munca.
Edilul comunei solicită sprijin.
“Trag din nou un semnal de alarmă autorităților centrale și județene, tuturor celor care ne pot ajuta, referitor la colonia de păsări, respectiv ciori, care s-a așezat la intrare în localitatea Recea. Ne este efectiv groază de ce se întâmplă. Ultima sentință judecătorească precizează că nu pot fi împușcate, deoarece sunt în zona de protecție și se pregătesc pentru reproducție. De asemenea, în apropiere este groapa de gunoi, lucru care favorizează așezarea lor aici. Ce ne doare cel mai rău este, însă, faptul că agricultorii noștri încep curând însămânțările de primăvară și toate culturile lor vor fi atacate și distruse de ciori. Deci facem încă un apel disperat tuturor celor care ne pot ajuta, să se implice pentru a rezolva această problemă gravă. Nu mai vorbesc de peisajul dezolant de la intrarea în Municipiul Baia Mare, cu miile de ciori în copaci, făcându-și cuiburi. Nu au ele nicio vină, trebuie ocrotite, dar nu este locul lor aici, la intrare în Recea”, a spus primarul Pavel Octavian.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.