Preoții maramureșeni, îndemnați să viziteze mai des vârstnicii din parohii

0
53

În Episcopia Ortodoxă a Maramureșului și Sătmarului s-au desfășurat conferințele preoțești. În prima zi a sesiunii de primăvară s-au reunit preoții din protopopiatele Baia Mare, Lăpuș și Chioar, iar în a doua zi a fost rândul celor din protopopiatele Satu Mare, Carei și Oaș.
Temele conferințelor au făcut referire la pastorația persoanelor vârs­tnice, având în vedere că 2023 este Anul omagial al îngrijirii persoanelor vârstnice din Patriarhia Română și Anul comemorativ al Sfinților imnografi.
„Sfântul Sinod a hotărât ca să facă în acest an o evaluare a activită­ții social-filantropice a îngrijirii vârstnicilor în toată Patriarhia Română. Astfel, la nivel de eparhii s-a intensificat activitatea aceasta. Noi i-am îndemnat pe preoți să viziteze persoanele în vârstă, cel puțin de patru ori în acest an, familiile care au tinerii și copiii plecați, și nu doar să-i viziteze, ci să se intereseze ce le lipsește. În primul rând le lipsește dragostea, sunt singuri, iar preotul este părinte, familia preotului, consiliile parohiale, voluntarii creștini, tinerii asociațiilor ortodoxe din parohie trebuie să fie în viața lor. În același proiect al Anului omagial în eparhia noastră, tinerii din asociațiile ASCOR Baia Mare, ATOCEM, tinerii Catedralei, de la toate protopopiatele vor vizita în comunitățile noastre, participând la Liturghie și apoi făcând vizite la bătrâni și oferindu-le din dragostea lor, că posibilități materiale nu au, din dragostea lor, câte puțină mângâiere, dar mai ales mângâierea singurătății lor și semnul că Dumnezeu este cu ei, că nu i-a uitat, că Biserica, ca mamă, le poartă de grijă și niciodată, niciodată, bătrânii noștri nu sunt povară pentru comunitate și pentru Biserică. Sunt tezaur uman viu”, a explicat Preasfințitul Iustin, episcopul ortodox al Maramureșului și Sătmarului. Pe parcursul și la încheierea conferinței, ierarhul maramureșean a transmis mai multe comunicări de folos slujitorilor bisericești.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.