De Ziua Eroilor, îndemn la lupta pentru apărarea identităţii naţionale

1
58

Ziua Eroilor a fost marcată şi în acest an în Baia Mare, la Monumentul Ostaşului Român. Spre deosebire de alţi ani când şefii de deconcentrate şi reprezentanţii partidelor politice veneau în număr ridicat la manifestare, de data aceasta au fost mai mulţi absenţi decât participanţi.
Au venit autorităţile locale şi judeţene, doi parlamentari şi un secretar de stat din Ministerul Familiei. Nu au lipsit oficialităţile religioase şi nici cei din diferite asociaţii din Ministerul Apărării Naţionale şi Ministerul Afacerilor de Interne.
În debutul evenimentului a fost oficiată o slujbă religioasă de PS Iustin, episcopul ortodox al Maramureşului şi Sătmarului, după care au fost sfinţite coroanele de flori. Au urmat discursurile oficiale referitoare la importanţa jertfei eroilor.
Mesajul unanim transmis a fost acela de a urma “modelul muminos al eroilor indiferent de ce categorie socială au fost”. De asemenea, s-a accentuat că actualele generaţii nu trebuie să se rezume doar la omagierea eroilor în această zi dedicată lor.
“Dacă un gânditor român afirma că eroismul nu e decât rezistenţă la sfinţenie, eu aş spune că eroismul e cel mai aproape de sfinţenie, iar eroii aduc cinste şi onoare poporului din care s-au ridicat şi se constituie ca parte a sufletului acestui popor. Pentru generaţia de azi, Ziua Eroilor nu trebuie să rămână doar o zi comemorativă, de omagiere şi pomenire a celor care pe câmpurile de luptă au arătat iubire de neam şi patrie, ci trebuie să rămână o zi de angajament solemn că vom lupta cu altfel de arme şi pe altfel de câmpuri de bătălie pentru apărarea identităţii spirituale şi naţionale a poporului român şi vom rămâne în aceeaşi unitate pentru care generaţii întregi de români s-au jertfit”, a punctat col. (r) Ioan Bota, preşedintele Asociaţiei Naţionale Cultul Eroilor “Regina Maria”, filiala Maramureş.
La finalul manifestării au fost depuse flori şi coroane de flori la Obeliscul din Parcul Municipal şi la Monumentul Ostaşului Român.

1 COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.