Salariile din DGASPC, mărul discordiei între sindicaliști și președintele CJ

0
37

Sindicaliștii Cartel Alfa Maramureș vor să fie invitați de conducerea Consiliului Județean la masa dialogului pentru a discuta despre salarizarea din Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Maramureș.
Liderii de sindicat sunt supărați pe ultimele declarații ale șefului administrației maramureșene, Ionel Bogdan, care a criticat pretențiile salariale ale salariaților din DGASPC.
„Acea propunere cu posibilele disponibilizări la DGASPC e făcută la nervi. O astfel de declarație nu face altceva decât să tensioneze situația într-o instituție. Nu trebuie să deranjeze faptul că în România, într-un stat de drept, un lucrător își cere drepturile în instanță. Dacă instanța dă dreptate salariaților înseamnă că s-a încălcat o lege. A da afară angajați din DGASPC înseamnă că trebuie refăcută organigrama, deoarece unii au statut de funcționari publici și nu se pot face disponibilizări. Pe de altă parte, DGASPC Maramureș lucrează subdimensionat, cu 60% din necesarul de personal. Prin declarații populiste nu rezolvăm problema. Să fim maturi în declarații” – a punctat liderul Cartel Alfa Maramureș, Florin Hossu.
Liderul de sindicat a adăugat că în prezent există pe rol un proces ce vizează majorarea salariilor la DGASPC. El spune că în cazul în care instanța va da o sentință favorabilă, drepturile bănești nu trebuie acordate într-o singură tranșă, ci etapizat, pe o perioadă de 4 ani. În acest context nu e vorba de acordarea dintr-o dată a 30% în plus la salariu, ci de procente acordate eșalonat.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.