Ultimele zile ale expoziţiei „Oamenii satelor”

0
51

Duminică, 28 mai, este ultima zi în care expoziţia de fotografie „Oamenii satelor”, artist fotograf Patricia Toma, mai poate fi vizitată în Baia Mare, la Muzeul Județean de Etnografie și Artă Populară Maramureș.
„În expoziție, atât prin fotografii, instalație, cât și prin filmul documentar, am ales să mă concentrez asupra câtorva idei, precum transformările corpului, boală, singurătate, spiritualitate și gânduri legate de moarte. Mi se pare important să vorbim despre problemele acestor generații cu atât mai mult cu cât în ultimii ani am observat o tendință de caricaturizare și disprețuire a bătrânilor și a oamenilor din rural, prezentați ca piedici în calea modernizării și reprezentând o lume învechită. Am ajuns să apreciez întocmai capacitatea lor de a supraviețui, sau chiar de a se adapta atâtor schimbări sociale și politice la care au fost martori de-a lungul timpului”, a mărturisit Patricia Marina Toma, documentarist, fotograf și operator cultural independent.
Programul de vizitare la Muzeul Judeţean de Etnografie şi Artă Populară, în acest sfârşit de săptămână este între orele 10-18.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.