Angajații din învățământul maramureșean ies azi în stradă

0
81

Acțiunile de protest ale angajaților din învățământul maramureșean se intensifică și, după 5 zile de grevă generală, membrii Sindicatului Liber din Învățământ Maramureș (SLI MM) ies în stradă, anunțând pichetarea Prefecturii. Manifestarea va avea loc astăzi, 29 mai, între orele 11 – 12, și va reuni peste 500 de membri SLI MM din întreg județul.
”Până în prezent, toate negocierile dintre reprezentanții federațiilor sindicale și Guvern au fost tratate cu superficialitate de către decidenți dovedind, cu impertinență, faptul că Educația și nevoile școlii nu sunt prioritare. ”Ofertele” Guvernului nu corespund la niciuna dintre revendicările noastre, ci aduc soluții de-a dreptul umilitoare pentru angajații din învățământ. În consecință, rămânem în grevă generală până la abordarea cu seriozitate și responsabilitate a fiecărui punct din lista de revendicări. Mai mult, hotărâți și solidari, ieșim în stradă, pentru a atrage atenția, încă o dată, asupra faptului că Educația merită respect!” – a declarat prof. Ioana Petreuș, președintele SLI MM.
Pentru prima dată din 2005 încoace, luni, 22 mai 2023, în sistemul de învățământ preuniversitar, s-a declanșat greva generală, principalele revendicări fiind, pe scurt: recăpătarea statutului social, salarii decente pentru activitatea desfășurată, investiții în baza materială, eliminarea birocrației, combaterea agresiunilor din învățământ.
”Greva aceasta nu e numai despre salarii, e un semnal de alarmă că lucrurile nu mai pot continua ca până acum. Dacă vom rămâne uniți, suntem convinși că putem restarta sistemul de învățământ, spre binele tuturor, pentru viitorul acestei țări” – a conchis prof. Ioana Petreuș.
În Maramureș, procentul de participare la grevă este de 83%. Participă la această acțiune de protest alături de membrii de sindicat și angajații neafiliați.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.