Elevi de la ”Barițiu”, în stagiu internațional de practică

0
579

Centro de Formação Profissional da Industria Eletronica, Energia, Telecomunicações e Tecnologias de Informação (CINEL) Lisabona din Portugalia a găzduit, între 24 aprilie și 12 mai, un nou flux de elevi de la Colegiul Tehnic ”George Barițiu” Baia Mare într-un stagiu internațional de practică cu 90 de ore de formare profesională.

Liceenii de clasa a XI-a, de la calificarea Tehnician în automatizări, au fost însoțiți de prof. Mihaela Markovits (coordonator proiect) și prof. Vasile Radu Big.
Pe durata celor 90 de ore de formare profesională, elevii – îndrumați de inginerii CINEL – au realizat sarcinile cu succes, au progresat, iar rezultatele învățării s-au dovedit a fi maxime, validate, ulterior, prin documente de mobilitate Europass.
Stagiul internațional a avut și un scop sustenabil astfel că, pe durata pregătirii, elevii au deprins să recicleze materialele specifice domeniului electronic.
Competențele profesionale au fost completate de cele lingvistice, elevii comunicând zilnic, la locul de practică, în limba engleză.
Experiențele culturale ale acestui stagiu rămân neuitate pentru elevi bifând în timpul liber excursii în diferite puncte turistice cu renume din capitala Portugaliei și împrejurimi.
În cadrul aceluiași proiect, două cadre didactice care predau discipline tehnologice la Colegiul Tehnic ”George Barițiu” Baia Mare au participat, între 1 și 5 mai, la un stagiu de formare cu activități de tip job-shadowing la ENSINUS – Estudos Técnicos e Proffisionais SA Lisabona, Portugalia.
Pe durata celor 40 de ore de formare profesională, profesorii și-au dezvoltat cunoștințele, abilitățile și competențele de practicare a unui învă­ță­mânt tehnic modern.
Rezultatele învățării au fost evaluate și validate prin certificate Europass. Programul a mai inclus: vizite tehnice la operatori economici, excursii culturale.
Următorul flux al acestui proiect, care cuprinde 17 elevi din clasa a XI-a, calificarea Tehnician operator tehnică de calcul, va pleca spre Lisabona în 4 iunie. Stagiul de practică este programat pentru intervalul 5-23 iunie.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.