Peste 200 de cadre didactice au pichetat primăria din Sighet

1
117

Peste 200 de cadre didactice din municipiul Sighetu Marmaţiei, dar şi din şcolile situate în comunele şi satele învecinate au pichetat joi sediul primăriei pentru a-şi exprima nemulţumirea faţă de salariile mici şi refuzul Guvernului de a negocia creşterea salariilor.
”Stăm de aproape o săptămână în şcoli, privim pereţii fără ca nimeni din Guvern să înţeleagă că salariile din învăţământ sunt mici. Am ajuns în punctul care nu se mai poate, şi cred că nu mai avem nimic de pierdut. Situaţia profesorilor şi învăţătorilor din şcoli rurale e şi mai dificilă, îndeosebi la cei care trebuie să facă naveta pe distanţe mari. Guvernanţii ar trebui să înţeleagă că educaţia este o prioritate, iar oamenii care lucrează trebuie plătiţi corespunzător”, a declarat Sorin Hotea, coordonatorul pentru zona Sighetu Marmaţiei al Sindicatului din Învăţământ ”Spiru Haret”.
De asemenea, Daniel Pop, preşedintele filialei Maramureş a Sindicatului din Învăţământ ”Spiru Haret”, a subliniat că învăţământul de află într-o stare critică de mai mulţi ani, iar situaţia actuală nu poate fi încheiată prin acorduri care n-au nicio obligaţie legală.

1 COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.