Maramureșul, promovat la Washington

0
35

Ambasada României în SUA, în parteneriat cu Institutul Cultural Român din New York au lansat în 2022 cel mai mare eveniment cultural cu specific românesc din SUA, la Washington D.C.
Prima ediție a evenimentului a fost un succes. Atât americanii, turiștii, cât și românii prezenți pe pontonul râului Potomac din Washington D.C. s-au bucurat și au simțit românește în cele două zile de tradiții și cultură maramureșeană, românească.
Consiliul Județean Maramureș a răspuns invitației de a se alătura evenimentului și în acest an, pentru a promova și pentru a face cât mai cunoscut județul în SUA, iar în perioada 7-9 iulie 2023, tradiții și obiceiuri, demonstrații meșteșugărești, portul popular, folclorul autentic, toate acestea vor fi prezentate publicului din Washington D.C.
Alături de reprezentanții Consiliului Județean Maramureș, la eveniment vor mai fi prezenți artiști din cadrul Ansamblului Folcloric Național ”Transilvania”, iar meșterii populari Vasile Chira și Ioan Bârsan vor încânta publicul cu reprezentanții de meșteșugărit. (o.m.)

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.