Bazinul descoperit a redevenit funcțional după 12 ani

2
355

Bazinul descoperit din Baia Mare, închis ani buni din cauza sistemului căruia nu i-a păsat de reabilitarea lui, a fost redeschis oficial ieri. Cinci ani de zile au durat lucrările de renovare, însă acesta a devenit nefuncțional în urmă cu 12 ani.
Investiția totală, suportată de către Ministerul Sportului, respectiv fonduri proprii ale Complexului Sportiv Național “Lascăr Pană”, se ridică la 1 milion de euro. Totodată, costurile cu întreținerea bazinului, cât și a achitării utilităților vor ajunge la aproximativ 100.000 de lei lunar.
Doar că investiția nu este în totalitate finalizată, în special vestiarele, după cum a recunoscut și directorul adjunct Ștefan Gavriluți.
“Ceea ce am făcut se vede, ce nu am făcut iar se vede. Am reușit să facem funcțional bazinul, după cum vedeți avem de făcut exteriorul, unde trebuie să punem arbuști, băncuțe, aleile trebuie să le facem. Trebuie să terminăm vestiarele, care în cel mai scurt timp sperăm să fie finalizate, printr-o colaborare cu consiliul județean, care o să achiziționeze dulapuri, cuiere, inclusiv un robot pentru curățarea bazinului”, a specificat directorul adjunct.
Prioritate vor avea sportivii de performanță, însă accesul va fi permis și celorlalte categorii de oameni, însă în anumite condiții, prețul unui bilet fiind accesibil.
“Programul este foarte clar, de astăzi (n.r. – ieri) sportivii vor avea acces la bazin începând cu ora 10, până la ora 17. De la ora 17 vor ieși, după care o oră vom face curățenie, și de la ora 18 până la ora 20 va fi program cu publicul, în fiecare zi, până sâmbătă. Sâmbăta și duminica va fi numai pentru public, de la ora 10 la 12, respectiv de la ora 18 la 20. Prețul unui bilet pentru public costă 15 lei, fiecare fiind nevoit să prezinte o adeverință de la medicul de familie”, a mai precizat Ștefan Gavriluți.
Complexul Sportiv Național “Lascăr Pană” din Baia Mare a instituit un regulament pentru accesul la bazinul descoperit, unde sunt interzise: plaja, nuditatea sau orice atitudini indecente; accesul părinților și al însoțitorilor în incinta bazinului de înot pe perioada orelor de antrenament; perturbarea celorlalți participanți la program; săritul de pe block­start sau din alergare; joaca în jurul bazinului; jocul cu mingea în apă; intrarea cu saltele în apă; accesul cu produse alimentare și băuturi alcoolice din afara complexului; accesul cu animale de companie; fumatul în incinta bazinului de înot; urinarea/ defecarea în apa bazinului de înot. Credit foto: CF

2 COMENTARII

  1. Foarte bine că se va redeschide bazinul exterior chiar daca programul este ciudat. Apare totuși o condiționare idioată; adeverință de la medicul de familie. De ce nu cereți certificat de naștere? Sunt într-o țară din vest ,m-am bălăcit in mai multe piscine ,inclusiv băi termale ,nicăieri nu mi-au cerut adeverință medicală. Chiar nu ne putem debarasa de anumite tare?

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.