Ca de obicei, Groșii Țibleșului, la înălțime

0
432

An de an, comuna Groșii Țibleșului găzduiește o manifestare atipică, având încărcătură religioasă, dar în același timp o sărbătoare a Muntelui Țibleș, cel care a dat nume și viață/sens comunită­ții de aici.
Așa cum odinioară, pe traseul drumului Groșii Țibleșului-Botiza, primarul Nicolaie Burzo a gândit un drum al Crucii, așa cum au gândit acel loc strategic la Pleșca Țibleșului, pe drumul de legătură cu Lăpușul Românesc și cu vedere spre Munții Țibleșului, edilul Burzo este autor moral și al Sărbătorii Munților Țibleș, ajunsă la a zecea ediție!
Evenimentul este ca întotdeauna organizat de Primăria și Consiliul Local Groșii Țibleșului, Biserica Ortodoxă Română „Sfântul Ierarh Nicolae” Groșii Țibleșului și de mănăstirea „Piatra Fântânele” din județul vecin, Bistrița-Năsăud. Evenimentele s-au desfășurat în două zile. În data de 19 iulie, la ora 16.00, a fost comemorarea ieromonahului Gavril Miholca, fiu al satului Groșii Țibleșului. Tot în 19 iulie, dar de la ora 18.00, a fost Sfânta Vecernie, cu fiii satului, fiii bisericii, alături de părintele-paroh Ioan Ropan Lungu, Slujba de Vecernie, la Pleșca Țibleșului. Evenimentul principal al sărbătorii a fost în data de 20 iulie, pe impresionantul vârf Țibleș. S-a oficiat, sus pe vârf, Sfânta Liturghie, respectiv slujba de pomenire a eroilor neamului, la monumentul sfințit în anul 2014.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.