Focar de pesta porcină africană în Șieu

0
18

Medicul veterinar de circumscripție a recoltat probe de organe de la animalul bolnav, care au fost analizate în Laboratorul Sanitar Veterinar pentru Siguranța Alimentelor Maramureș, iar exploatația a fost pusă sub observație până la primirea rezultatelor.
În data 21 august, suspiciunea de PPA a fost confirmată, iar o echipă a DSVSA s-a deplasat la gospodăria contaminată, procedând la eutanasierea tuturor porcilor din exploatație (mai existau un tineret suin și o scroafă cu 17 purcei de o zi).
Animalele eutanasiate au fost îngropate în imediata vecinătate a exploatației, fiind anterior evaluate în vederea acordării despăgubirilor la valoarea de piață.
În data de 22 august, s-a efectuat prima dezinfecție a gospodăriei și anexelor acesteia, localitatea Șieu fiind plasată sub restricție.
Aceleași măsuri de restricție a circulației animalelor au fost dispuse și pentru localitatea Roza­vlea, situată în zona de protecție (3 km în jurul focarului). Supravegherea animalelor și controlul circulației acestora se vor realiza și în Bogdan Vodă, Ieud, Dragomirești, Botiza Bocicoiel, Leordina, Poienile Izei, Strâmtura, Ruscova, Vișeu de Jos, Săliștea de Sus, localități incluse în Zona de Supraveghere.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.