Împrumuturi bancare de 190 milioane lei, luate de CJ Maramureş

0
95

Trei credite bancare are contractate până în prezent Consiliul Judeţean Maramureş. Intenţia aleşilor maramureşeni este de a mai lua un îmrpumut, de data aceasta banii urmând să fie utilizaţi pentru cofinanţarea unor proiecte importante, cum sunt investiţiile de la Aeroportul Internaţional Maramureş. Şeful administraţiei judeţene, Ionel Bogdan, spune că gradul de îndatorare al bugetului judeţean este undeva peste 20%.
Consilierul judeţean, Liliana Moga a cerut explicaţii în ultima şedinţă a forului administrative despre gradul de îndatorare al Consiliului Judeţean. Răspunsul şefului administraţiei maramureşene, Ionel Bogdan nu a întârziat.
“Undeva la peste 20% este gradul de îndatorare. Ştiţi cum e cu gradul de îndatorare Depinde din ce îl calculezi. Se calculează doar pe veniturile certe, nu pe cotele defalcate sau pe alte venituri pe care le avem anual. Suma variază între 75 şi 95 milioane lei/an. La asta se calculează gradul de îndatorare”, a punctat Ionel Bogdan.
Preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş a mai adăugat că în prezent sunt trei credite contractate, însă doar unul este luat în mandatul său. Celelalte două sunt “moştenire” din alte mandate.
“Sunt trei credite contractate până în acest moment în valoare de 190 de milioane lei din care am contractat în acest mandat un credit de 60 milioane lei. 130 de milioane lei sunt din mandatul precedent. Am mai aprobat o cercetare de piaţă pentru un credit. Încep să vină ofertele pentru secţiunea de dezvoltare, cofinanţări proiecte, de exemplu aeroport. Vom închide partea de cercetare, apoi vom constitui o comisie de negociere îmcât să obţinem cele mai bune cotaţii de pe piaţă”, a mai spus Ionel Bogdan.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.