În Maramureș • Încă mai sunt școli cu grupuri sanitare neconforme!

0
73

• 1.131 mii lei alocați județului pentru remedierea problemelor •

159 de unități de învățământ din țară vor primi bani pentru finanțarea lucrărilor de amenajare a grupurilor sanitare. 10 dintre acestea sunt din Maramureș și figurează pe listă ca unități care, în 2023, “nu dispun de grupuri sanitare conforme”.
Hotărârea de Guvern privind repartizarea unor sume prevăzute în bugetul Ministerului Educației către bugetele locale pentru finanțarea lucrărilor de amenajare a grupurilor sanitare în unitățile de învățământ a fost aprobată joi, 14 septembrie.
Suma totală alocată este de 14.606 mii lei, dintre care 4.673 mii lei pentru continuarea lucrărilor de amenajare a grupurilor sanitare în unitățile de învățământ preuniversitar de stat finanțate în anul 2022 și 9.933 mii lei pentru finanțarea unor lucrări noi de amenajare a unor grupuri sanitare conforme în unitățile de învă­ță­mânt preuniversitar.
Sumele repartizate de către Ministerul Educației vin, însă, în completarea sumelor alocate din bugetul local, iar procedura privind achiziția lucrărilor de investiții, încheierea și derularea contractului de lucrări intră în sarcina autorităților locale.
Potrivit Hotărârii de Guvern aprobate în 14 septembrie, Maramureșul va beneficia de o sumă în valoare de 1.131 mii lei.
Unitățile de în­vă­țământ din județ aflate pe listă sunt: Școala Gimnazială Valea Vișeului (Bistra), 182 mii lei; Școala Gimnazială Bistra, 163 mii lei; Școala Gimnazială Oncești, 100 mii lei; Grădinița Uloha (Poienile de Sub Munte), 51 mii lei; Școala Gimnazială Satulung, 247 mii lei; Școala Gimnazială Pribilești (Satulung), 163 mii lei; Grădinița Pribilești (Satulung), 51 mii lei; Grădinița Mogoșești Satulung, 71 mii lei; Grădinița Fersig (Satulung), 71 mii lei; Școala Profesională 4 Vișeu de Sus, 31 mii lei.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.