În Vișeu de Sus • Sistemul de semaforizare sincronizată a intrat în funcțiune

0
35

Începând de acum, în Orașul Vișeu de Sus există semafoare func­ționale în toate intersecțiile importante din localitate.
Sistemului de semaforizare sincronizată va reglementa traficul pe zona de centru și va impune reguli clare de circulație în cadrul intersecțiilor (de la Spitalul Orășenesc Vișeu de Sus și până în zona Penny). De asemenea, va reduce aglomerația în orele de vârf.
Cele opt intersecții semaforizate funcționează în sistem sincronizat “Undă verde”, trecerea pietonilor fiind condiționată de acționarea butoanelor pietonale. Timpii de traversare sunt calculați în funcție de lățimea carosabilului și ținând cont de o viteza medie de deplasare, fiind afișați pe cronometre. În situația în care nu există pietoni care să solicite traversarea drumului, culoarea verde rămâne nemodificată permițând circulația autovehiculelor. Mare atenție însă: există treceri de pietoni care au fost desființate și care acum sunt acoperite cu culoarea neagră, fiind “obstrucționate” cu acele garduri de protecție. Dacă au fost desființate, înseamnă că traversarea prin acele locuri a devenit interzisă, anunță autoritatea publică locală a orașului.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.