Gura lumii ☺ Ți se face piele de găină

4
888

Un oficial al cărui nume nu-l vom da a fost recent în Ucraina, vizavi, pentru probleme de finanțări comune. Ce a văzut acolo a fost trist. A ridicat drona pentru o poză, a văzut ulița cu steaguri negre la poartă. Pe două ulițe, în paralel, convoaie funerare. La un complex de shopping luxos odinioară, peste ce are Baia Mare să zicem, i s-a făcut cafea la ibric, nu era curent. În complexul turistic de schi destul de pustiu, deși e privat. Tinerii se ascund pe unde pot, nu ies pe stradă, de teama mobilizărilor. Iar noi, aici, ne plângem de căldură, de ploaie, de Ciolacu.

4 COMENTARII

 1. Trista realitate a ceea ce înseamnă războiul. Deși articolul e foarte succint, el subliniază marile pierderi pe care le suferă Ucraina pentru a-și apăra suveranitatea și integritatea teritorială, dar și tragedia tinerilor care trebuie să se sacrifice pentru țara lor. Surprinzătoare sunt, în schimb, reacțiile la acest articol, dar și a altora cu aceeași temă, venite din partea conaționalilor noștri care se grăbesc să găsească vină tocmai celui atacat, celui agresat. Ipocrizia lor este nemărginită când susții că înaintașii noștri care au luptat pentru independență, neatârnare, pentru reîntregirea patriei, pentru „neamul românesc” sunt eroi, iar cei care fac în prezent același lucru pentru țara lor sunt „sclavi” „vânduți”. Explicația e educația defectuoasă și egoismul semănat ca normalitate de zeci de ani, adică, simplist spus: ai dreptate câtă vreme eu nu am nimic de pierdut. Evident, confruntați, găsesc o sumedenie de motive cu care speră să invalideze dreptul statului-victimă de a se apăra. Am auzit că în fapt națiunea ucraineană nu există, ci ar fi o „colecție” de teritorii, că ei ar fi atacat primii, că a r fi ucis etnici ruși, că nu și-a înregistrat granițele la ONU (ca la „OCOT”…) , etc. Niciunul nu este temeinic și s-ar putea discuta mult pe lângă subiectul acesta.
  Ce este cert este că Rusia lui Putin, aidoma unui animal carnivor domesticit, odată ce a prins gustul sângelui, dacă nu îl admonestezi bine, va continua să jinduiască după sânge.

 2. Asa vom ajunge si noi daca mai credem mult in americani . Pe de o parte imi este mila de ei dar pe de alta parte as vrea sa-i invinovatesc , asa va trebuie daca ati crezut in buratinul ala de Zelenschi care nu e altceva decàt sluga americanilor ca dealtfel mutul nostru de la Cotroceni . Omenirea nu se va trezi nociodata , dovada este ca de millenii se duc razboaie din cauza nesatuilor si descreieratilor care nu stiu cum ajung sa conduca naziuni. Isus a fost rastignit ca sa ne rascumpere dar asta nu inseamna ca vom fi salvati . Daca nu ne trezim vom muri cu totii pt. ca acesti mizerabili ne trag dupa ei in mocirla si in foc.

  • S.U.A., U.E.si Rusia îs înțeleși sa își consume tot armamentul și
   muniția veche în Ucraina, si sa o distruga iar apoi sa o reconstru-
   iaca din temelii cu bani de la bănci și fonduri de investiții ale lor
   iar bietul popor ucrainean sa plătească împrumuturile.Asta au făcut și cu România după 1989,le trebuie bogățiile tarii.Cititi
   romanul ,,Călcâiul de fier” de Jack London scris în anii1900 și
   acolo e tot ce am scris mai sus.Asa popor asa conducători.

 3. Acum vreo 3 luni scriați tot la această rubrică de pamflet, că un om de afaceri de la noi a fost până la Kiev și nici urmă de război, că totul e normal, deși mai la est de Kiev cu vreo 200 km armata ucraineană ducea lupte grele și duce și acum zi de zi. Acum relatați tot la rubrica de pamflet drama provocată de război poporului ucrainean, în loc sa faceți un articol serios despre ce a văzut acel oficial în Ucraina. Nu înțeleg ce fel de ziariști sunteți și ce caracter aveți. Faceți-vă o introspecție și scrieți un articol serios.

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.