🤣 Să râdem de ei, înainte să râdă ei de noi!

0
105

Coexista-o-am cu râul, ramul!

V-am mai atras atenţia asupra unui tertip al Statului de a smulge înapoi bani de la instituţii, uneori de la propriile instituţii. Îi zice Studiu de coexistenţă şi se cere ca asfaltul tău să coexiste cu linia de curent, ţeava de gaz să coexiste cu calea ferată etc. Dar s-a ajuns deja la paroxism, la maxima ironie.
Într-o comună din Maramureş, ştiţi voi care, se pregăteşte o rezervaţie de zimbri. Să avem şi noi, ce? Autoritatea locală, deschisă ideilor, a dat terenul. Consiliul Judeţean vine cu banii doar că…a dracului treabă, zimbrii au studii de coexistenţă cu… linia de curent! Cu taxe pentru coexistenţă, mii şi mii de lei, nu aşa. Cum ar veni, ne furăm singuri căciula. Sau cum ne zicea un om de bine. ”Da’ staţi aşa. Cine a fost primul, drumul…zimbrul… linia de curent? După ce că au pus-o pe terenurile noastre, tot noi să ne căciulim? Să şi-o ia, să cumpere teren, s-o pună pe acolo, să nu ne mai încurcăm! Nu să ne rugăm de ei, să le plătim studii, lor şi „firmelor agreate”… să coexistăm!”.
Eh? Se aude acolo, sus? Unde cineva nu tare ne iubeşte?

Iar se ieftinesc alimentele? Abia aşteptăm!

Parlamentarul nostru de pe Iza cu Mara ne anunţă victorios că vom avea şi mai multe alimente mai ieftine! Interesant, noi vedem toate scumpite, dar poate pe graniţă vin altele, de peste podul istoric, mai ieftine.
”Mai multe alimente, mai ieftine! P… continuă să implementeze măsuri care să asigure un trai mai bun pentru toți românii. Astfel, Guvernul a prelungit limitarea adaosului comercial cu încă trei luni și a extins lista categoriilor de alimente de la 14 la 21.În plus, a fost introdusă și o limită de maximum 5% a adaosului comercial pentru ulei, zahăr, făină, mălai, carne de porc, carne de pui și carne de vită care sunt importate și care nu sunt procesate în România. Toți românii trebuie să aibă ce să pună pe masa de sărbători și să aibă acces la produse de calitate, în special românești, la prețuri accesibile!”
Superb, doar total nerealist.

Activitate politică susţinută la minorităţi

Nu îndrăznim să ne interesăm ce zice pe Facebook Partida Romilor sau Rutenii uniţi cu Moscova. Că ne-om cruci. Dar ne interesează ce activitate are partidul celei mai mari minorităţi din România şi din Ardeal şi din Maramureş.
“Am decis să donăm o masă de biliard Casei Papp Simon, din Cavnic, pentru comunitatea maghiară, care organizează diverse competiții, evenimente şi întâlniri în acest spaţiu. Prin acest sprijin dorim să sprijinim și să încurajăm activitățile comunității maghiare locale”.

Trădare, dar s-o ştim şi noi!

Întrebarea este…cine pe cine a trădat? E ceaţă mare acolo, în comunitate. Iniţial, actualul primar era favoritul absolut al partidului. Ba nu, al partidelor! Acum, aflăm că ”Daniel Decebal, viceprimarul comunei Fărcașa, este un om implicat și un adevărat profesionist în administrație care, la trei ani de la depunerea jurământului a dovedit că face tot ce îi stă în putință pentru binele locuitorilor din Fărcașa.”
Păi nu primarul făcea? Primarul dvs.? Stai aşa, că poate el a trădat primul. Nu mai contează…

Ne maimuţărim un pic? Aparent merge!

Mai ieri, aflăm tot de la opoziţie, că austriacul Nehammer ne zicea aşa: ”Ah, mein Gott, aber nein… N-avem noi ceva cu România și Bulgaria, dar spațiul Schengen momentan e stricat și trebuie reparat. Ne cerem scuze pentru disconfortul creat.”
Ia ghiciţi ce ne zice preşedintele nostru, al tuturor românilor, cu o zi sau două după: ”Realitatea este că spațiul Schengen nu mai funcționează.”
Serios? Da’ tu cu cine ţii, herr român verde?

Opoziţia, unde e opoziţia?

Zice Opoziţia, din păcate doar pe Facebook şi cu glas cam pierit, fără mare putere. Cică ”de la 1 ianuarie 2024 intră în vigoare pensiile speciale ale aleşilor locali, foşti primari şi viceprimari ori foşti preşedinţi şi vicepreşedinţi de consilii judeţene. Mii de noi pensii speciale”.
Ce să zicem? Felicitări Statului care vrea să ne mai pună o taxă, un bir, că e mare deficitul. Şi-a găsit proştii!

Ironic? Fain

Celălalt parlamentar al nostru, de mai încolo, de pe Vişauă, pare a fi ironic. Doar aşa se pot citi ghilimelele, mai ales că, ne amintim când a început războiul din vecini, s-au pensionat şi au demisionat cu sutele vitejii gata să NU se jertfească pentru ţară. Aşa că citim ghilimele ca atare, chiar dacă or fi fost puse din greşeală…
”La mulți ani, Armatei Române! Pios omagiu militarilor români care, pe câmpurile de luptă, au înfăptuit acte de vitejie și s-au jertfit pentru țară. Respect pentru cei care „servesc Patria!”

Parcă legi aveaţi de făcut acolo, nu…

Aflăm totuşi de la ai noştri cu ce se ocupă acolo, în Parlament. Parcă îi trimisesem să facă legi, nu să se pună-n genunchi. Când colo, uite.
„Conferința „Leadership politic în identitate creștină”, organizată astăzi la Parlament, a fost un bun prilej de dezbateri privind identitatea creștină și valorile din prezent. La eveniment au participat parlamentari, demnitari, diplomați, reprezentanți ai societății civile și ai clerului din România, precum și invitați din SUA și Europa. Felicitări colegului meu, Mircea Roșca, președintele Grupului de Rugăciune al Parlamentului României, pentru organizarea acestei conferințe, care promovează valorile creștine și buna înțelegere în lume!”
Altul ne anunţă că „sărbătorim” 30 de ani de la înfiinţarea grupului de rugăciune în Parlament. Adică făceau asta dintotdeauna, pioşii, când noi chiar credeam că ne reprezintă, depun moţiuni, citesc legi!

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.