În Baia Mare, proiectele de infrastructură rutieră, în stare avansată

0
280

În cadrul conferinței de presă de luni, 27 noiembrie, Ionel Bogdan, președintele Consiliului Județean Maramureș, a adus vești importante despre proiectele derulate în parteneriat cu Primăria Municipiului Baia Mare: pasajul rutier de la Clubul Văcarilor și cel de la Italsofa înregistrează progrese semnificative. În paralel, proiectul centurii metropolitane se apropie de obținerea avizului de mediu, iar centura mică are deja finanțare și este vizată de termen scurt de implementare.
În ceea ce privește proiectul pasajului de la Clubul Văcarilor, care reprezintă punctul de intrare esențial în municipiul Baia Mare, acesta se află într-un stadiu avansat.
“Proiectul este în prezent în faza de licitație publică, beneficiind de o finanțare de peste 20 de milioane de euro. Sper ca, în luna decembrie, să finalizăm astfel încât în februarie sau cel târziu în martie lucrările să înceapă. Durata estimată a execuției pasajului este de 12 luni”, a declarat Ionel Bogdan.
Celălalt pasaj din Baia Mare, de la Italsofa, are deja constructor desemnat, o companie din Cluj a anunțat președintele CJ Maramureș, iar lucrările efective de execuție sunt programate să înceapă în luna ianuarie, cel târziu în februarie.
În ceea ce privește proiectul centurii metropolitane a municipiului Baia Mare, acesta se află în prezent în procesul de obținere a avizului de mediu.
“Sper ca în luna decembrie să putem obține avizul de mediu și să putem scoate la licitație publică centura metropolitană a municipiului Baia Mare în loturile prevăzute deja în documentație”, a adăugat Ionel Bogdan.
În privința centurii mici, strada Europa și strada Dumbravei au fost integrate în Drumul Expres Baia Mare-Satu Mare.
“Avem partea de finanțare asigurată și pentru acest drum de legătură. El va fi lărgit la două benzi pe un sens, cu pasaj peste căile ferate de la Săsar, iar în zona Dumbravei va fi reabilitată și vor fi realizate lucrări de trotuare, respectiv piste de biciclete”, a punctat președintele CJ Maramureș.
În urma acestei intervenții, se va rezolva, practic, o problemă de conectivitate în zona DN 18 B, arată Ionel Bogdan, unde traficul camioanelor întâmpină dificultăți în prezent.
De asemenea, se speră ca aceste lucrări să înceapă în primăvara anului viitor, având un termen scurt de implementare.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.