Arestați preventiv pentru tâlhărie calificată

0
62

• Judecătoria Baia Mare a emis pe numele unui tânăr, de 17 ani, din Baia Mare, un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile, sub aspectul comiterii infracțiunii de tâlhărie calificată.
În fapt, în data de 30 noiembrie, la ora 01.38, polițiștii băimăreni au fost sesizați de către un bărbat că, în momentul în care intenționa să înceapă activitatea în regim taxi și ieșea din parcarea situată în spatele unui imo­bil de pe B-dul Regele Ferdinand, a fost oprit de către o persoană necunoscută care a deschis portiera dreaptă a autovehiculului și ar fi apucat de pe scaunul dreapta față o tabletă cu intenția de a o sustrage. În acel moment, șoferul a fost îmbrâncit și lovit cu pumnul în zona feței de către persoana necunoscută, care văzând că nu poate să sustragă tableta a încercat, fără rezultat, să ia ceasul de taxat, după care a sustras de pe suportul de bord telefonul persoanei vătămate, în valoare de aproximativ 2.000 lei.
Persoana bănuită de comiterea faptei a fost identificată și reținută pentru 24 de ore.
Telefonul mobil sustras a fost recuperat și predat persoanei vătămate.
• În data de 30 noiembrie, la ora 22.24, polițiștii sigheteni au fost sesizați că, la un magazin de pe strada Dragoș Vodă, o vânzătoare, de 58 de ani, a fost amenințată cu un briceag și îmbrâncită de către o persoană necunoscută, care i-a sustras și poșeta personală.
Polițiștii au identificat persoana bănuită de comiterea faptei ca fiind un tânăr, de 18 ani, din municipiu, care a fost internat la Spitalul Municipal-Secția Psihiatrie. Ulterior, Parchetul a emis un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile sub aspectul comiterii infracțiunii de tâlhărie calificată.
Tânărul a fost depus în arestul Poliției.

Amenzi însumând 66.000 lei și țigări confiscate

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminali­tă­ții Economice au desfășurat activități specifice, în Baia Mare, Seini și Șomcuta Mare, în urma cărora au verificat 80 de societăți comerciale și 31 de persoane fizice.
Pentru neregulile constatate au aplicat 14 sanc­țiuni contravenționale, în valoare totală de 66.000 lei, și au confiscat 27 pachete cu țigări (în valoare de 675 lei) și 2.315 lei.
Condamnați la închisoare, depuși în Penitenciar
Polițiștii Serviciului de Investigații Criminale împreună cu cei din Ocna Șugatag au pus în aplicare două mandate de executare a pedepsei închisorii, pe numele a doi bărbați, în vârstă de 29 de ani.
Aceștia sunt condamnați la 3 ani și 4 luni pentru trafic de droguri, respectiv 4 ani și 4 luni pentru infracțiuni rutiere.
Bărbații au fost depuși în Penitenciarul Baia Mare.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.