Vremea de Crăciun și Revelion

0
199

Administrația Națională de Meteorologie a emis prognoza me­teo pentru următoarele 4 săptămâni, intervalul 11 decembrie – 7 ianuarie 2024.
Conform specialiștilor ANM, de Crăciun, valorile termice vor fi apropiate de normalul perioadei dar cu precipitații, iar în prima săptămână din anul viitor să avem o vreme mai caldă în mare parte din țară.
“Pe parcursul săptămânii viitoare, treptat temperaturile vor fi în creștere în majoritatea zonelor din țară. Astfel, așteptăm valori termice care se vor situa peste normalul perioadei în vest, sud-vest, centru. O condiție esențială ca aceste temperaturi să se mențină ridicate și pe parcursul zilei ar fi lipsa ceții sau a norilor stratiformi. Precipitațiile vor fi mai însemnate cantitativ în vestul, centrul și în nord-vestul țării. Există posibilitatea ca spre finalul săptămânii viitoare vremea să se răcească, iar precipitațiile în zonele montane să se transforme în lapoviță și ninsori” – a explicat Oscar Stanciu.

11 – 17 decembrie

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații vor fi excedentare în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile vestice, nord-vestice și centrale.

18 – 24 decembrie

Temperatura aerului va avea valori ușor mai coborâte decât cele normale pentru acest interval, în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în zonele montane. Regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal pentru această perioadă, în toate regiunile, cu posibilitatea unui ușor deficit în regiunile vestice și nord-vestice.

25 – 31 decembrie

Temperaturile medii vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii țări. Cantitățile de precipitații vor avea o tendință ușor excedentară în cea mai mare parte a țării.

1 – 7 ianuarie

Mediile valorilor termice se vor situa ușor peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Regimul pluviometric va fi ușor excedentar în toate regiunile, dar mai ales în cele nordice.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.