Statisticienii continuă protestele și amenință cu boicotarea alegerilor

0
64

În timp ce angajații din instituțiile subordonate Ministerului Muncii au pus capăt protestelor după ce au primit promisiuni salariale, statisticienii maramureșeni nu renunță la acțiunile sindicale.
Săptămâna trecută, a fost a noua zi de proteste spontane, angajații din Direcția Județeană de Statistică Maramureș fiind în continuare revoltați din cauza discriminărilor salariale, arătând că sunt “bugetarii cu cele mai mici salarii și singurii care nu au beneficiat de nicio majorare salarială în ultimii 5 ani”.
Statisticienii maramureșeni cer stabilirea salariilor de bază ale funcționarilor publici cu funcții de execuție şi de conducere, precum și a personalului contractual din instituție la nivelul celor din administrația centrală. De asemenea, solicită acordarea majorării salariului de bază cu 15% pentru complexitatea muncii pentru funcționarii publici cu funcții de execuție şi de conducere, precum și a personalului contractual, precum și mărirea schemei de personal corespunzător volumului de activitate și deblocarea angajărilor. Până la rezolvarea revendicărilor, statisticienii vor protesta zilnic în intervalul orar 11-12.
De asemenea, protestatarii amenință cu greva generală și în consecință nu vor asigura „datele statistice necesare realizării Programului Statistic Național şi transmiterea la Eurostat”.
Pe de altă parte, anul viitor fiind electoral, angajații din Direcția Județeană de Statistică amenință cu boicotarea alegerilor.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.