Cinci unități administrativ-teritoriale, afectate de inundații

0
105

Prefectul Rudolf Stauder, președintele Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, a declarat că precipitațiile abundente din ultima perioadă, suprapuse pe un strat de zăpadă în zona înaltă de munte au contribuit la creșterea debitelor și nivelurilor cursurilor de apă din bazinele hidrografice ale județului.
Au fost depășite cotele de apărare pe râurile Cavnic, Lăpuș, Iza, Mara și Sălaj.
Scurgerile de pe versanți au contribuit la formarea de torenți și creșterea debitelor unor pâraie, văi și râuri care nu au putut fi preluate de secțiunile de scurgere a podețelor, podurilor și au ieșit din matcă.
Au fost afectate de inun­dații 15 unități administrativ-teritoriale: Târgu Lăpuș, Sălsig, Cupșeni, Ariniș, Coltău, Fărcașa, Lăpuș, Remetea Chioarului, Recea, Mireșu Mare, Ruscova, Petrova, Bârsana, Coaș și Oncești.
Apele revărsate au inundat 4 gospodării și un obiectiv economic. Au fost afectate 4 poduri, 5 podețe și apărări de mal. De asemenea, au fost degradate 13,7 km de străzi, 3,8 km de drum comunal și 8,4 km de drum agricol.
Materialul aluvionar transportat de șuvoaiele de apă (pietriș, nămol, material lemnos) a colmatat și afectat o sursă de alimentare cu apă în sistem centralizat. Au fost inundate 49,5 hectare de teren arabil, 5 hectare de pășuni și fânațe, dar și 2.000 mp de sere și solarii.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.