Asigurarea ”RCA” obligatorie a animalului!

0
102

Important pentru proprietarii de câini
Cu o frecvență din ce în ce mai mare vedem știri despre atacuri produse de animale, în general câini de companie sau vagabonzi, ajungându-se chiar la tragedii.
Din acest motiv, Guvernul a introdus obligativitatea de a asigura anumite rase de câini, considerate violente. Un fel de RCA pentru animale, care să acopere daunele provocate unor terți.
Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 55/2002 obligă toți proprietarii de câini periculoși să își cumpere asigurare de răspunderi pentru acoperirea eventualelor daune pe care animalul de companie le poate provoca. Legea nu face referiri concrete la acoperiri însă produsele disponibile pe piață se referă la vătămări cauzate oamenilor sau animalelor, dar și la multe alte acoperiri.
Rasa de câine deți­nută, conform condițiilor de asigurare, trebuie să fie una dintre categoriile:
– Categoria I: câinii de luptă și de atac, asimilați prin caracterele morfologice cu câini de tipul Pit Bull, Boerbull, Bandog și metișii lor.
– Categoria II: câinii din rasele American Staffordshire Terrier, Tosa, Rottweiller, Dog Argentinian, Mastino Napolitano, Fila Brazileiro, Mastiff, Ciobănesc Caucazian, Cane Corso și metișii lor.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.