Avocatul Poporului și Avocatul Copilului – audiențe în Baia Mare

0
158

Reprezentanții Instituției Avocatul Poporului și ai Avocatului Copilului – Biroul Teritorial Cluj vor acorda audiențe cetățenilor județului Maramureș, miercuri 31 ianuarie, între orele 12 – 14.
Audiențele vor avea loc la sediul Instituției Prefectului/Consiliul Județean Maramureș, Baia Mare, str. Gh. Șincai nr. 46.
În acest scop, persoanele interesate se pot înscrie în audiență, personal sau la tel. 0262-215001, sau în ziua audienței la intrare în Palatul Administrativ.
Potrivit legii, Avocatul Poporului examinează cererile care au ca obiect sesizarea încălcării drepturilor și libertăților cetățenești prin acte sau fapte administrative, de către autorități ale administrației publice și regii autonome.
Avocatul Copilului acționează în scopul promovării și protejării drepturilor copiilor în vârstă de până la 18 ani, susține și încurajează respectarea și promovarea drepturilor copiilor.
Nu fac obiectul activității instituției Avocatul Poporului, și vor fi respinse fără motivare, cererile privind actele emise de Camera Deputaților, Senat sau Parlament, actele și faptele deputaților și senatorilor, Președintelui României, Guvernului, Curții Constituționale, președintelui Consiliului Legislativ și ale autorității judecătorești.
De asemenea, Avocatul poporului nu are competența de a media conflicte între persoane fizice, sau între persoane fizice și persoane juridice de drept privat.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.