Patric Iluț, podium la World Rookie Tour de la Borșa

0
31

Finala grandioasă a Maramureș Rookie Fest, etapă esențială în renumitul World Rookie Tour, s-a încheiat cu un succes răsunător. Desfășurat într-un decor spectaculos la Borșa, în perioada 1-4 februarie, evenimentul a prezentat condiții ideale, în ciuda unor mici provocări meteorologice, inclusiv ceață, care a adăugat un plus de intensitate finalelor.
Categoria Groms (băieți sub 15 ani) a adus o competiție acerbă, cu cel mai mare număr de participanți, dintre care șase rideri din topul mondial, cu performanțe remarcabile, care au ocupat locurile întâi, doi, trei și cinci.
În categoria Rookies, concurenți de top, printre care și din primele trei locuri la nivel mondial, inclusiv un olimpic din Coreea, au ridicat evenimentul la înălțimi extraordinare. Printre acești 3 sportivi de top s-a regăsit și băimăreanul Patric Iluț (aka #theflyingboy), locul 3 în clasamentul mondial și ocupantul locului 2 la această ediție a Maramureș Rookie Fest! Fiind primul an când românul participă la categoria “rookies” (peste 15 ani), rezultatul este extraordinar, care îl propulsează mult în clasament. De altfel, Patric a fost singurul român ajuns pe podium la Maramureș Rookie Fest.
Evenimentul de la Borșa este singurul concurs oficial internațional cu punctaj WSPL și FIS, la disciplina olimpică slopestyle, din România. De fapt, singura șansă pentru sportivii români de a concura și a acumula puncte într-un circuit mondial.
Maramureș Rookie Fest, dovedindu-se a fi un succes, a deschis porțile spre viitoare colaborări. “Atractivitatea internațională a competiției a fost evidentă, având participanți din 9 țări care au demonstrat un nivel înalt de abilități de snowboarding. Succesul evenimentului a consolidat un acord cu orașul Borșa și cu Telegondola Borșa pentru construirea a două snowpark-uri pentru anul viitor, promițând astfel un spectacol și mai captivant”, a precizat Bogdan Iluț, președintele ACS Extrem Rivulus Baia Mare.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.