Un an plin cu proiecte în derulare în Poienile de sub Munte

0
31

Comuna are o serie de proiecte cu finanțare asigurată, aflate în diferite stadii de implementare, de la infrastructura rutieră până la reabilitarea clădirilor publice.
”Avem în derulare modernizarea drumului Comunal DC 6 Pentaia – a fost semnat contractul de execuție, în curând vor începe lucrările. Construirea a două poduri noi peste râul Ruscova – în licitație, până pe 22 februarie se pot depune ofertele. În această primăvară vor începe lucrările. Apoi proiectul «Creşterea eficienţei energetice a infrastructurii de iluminat public în Comuna Poienile de sub Munte», aflat în licitație – se pot depune ofertele până pe 4 martie 2024. Prin acest proiect, peste 600 de lămpi stradale vor fi schimbate și se va implementa un sistem inteligent de monitorizare a iluminatului public. Avem şi proiectul de renovare energetică moderată a clădirii cen­trului de sănătate din comună – în licitație, se pot depune ofertele până pe 6 martie 2024. Întreaga clădire va fi reabilitată complet. Mai este proiectul de dotare cu echipamente şi mobilier a tuturor școlilor din Poienile de sub Munte – aflat în pregătire pentru licitație. Nu în ultimul rând, avem investiţia de reabilitare a căminului cultural – în pregătire pentru licitație. Acoperișul a fost schimbat după incendiul din 27 septembrie 2022. Urmează să se facă o reabilitare completă în interiorul și exteriorul clădirii.
În curând vor începe lucrările de deviere a rețelelor electrice de me­die tensiune, zona Torhovita (aici prin Consiliul Județean Maramureș va fi construit un centru de zi pentru persoane vârstnice) și zona stației noi de epurare în Nejni Crai (proiectul mare de Apă-Canal). Tot prin CJ Maramureș vom primi un microbuz școlar nou pentru transport elevi. Primăria va achiziționa un microbuz nou școlar pentru elevii din localitate cu bani alocați pe ANEXA 7/03. Lucrăm la finalizarea substației de ambulanță unde îşi va desfășura activitatea SAJ Maramureș. Totodată, se lucrează la proiectul tehnic pentru digul pe râul Cvaşnița din zona centrală a localității. Am depus mai multe cereri de finanțare pentru alte clădiri și modernizare de drumuri. Pentru toate acestea, eu și colegii ne străduim să aducem cât mai multă dezvoltare și bunăstarea tuturor cetă­țenilor din comuna Poienile de sub Munte” – a spus primarul Alexa Chifa.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.