În Maramureș • Peste 2,6 milioane lei pentru plata venitului minim de incluziune

0
131

– informații furnizate de Ovidiu Morar, director executiv al Agenției Județene de Plăți și Inspecție Socială Maramureș –
În aceste zile, în Maramureș se fac primele plăți cu venitul minim de incluziune, care a intrat în vigoare de la 1 ianuarie 2024. În județ există 4.316 beneficiari de venit minim de incluziune (familii și persoane singure), care au fost înregistrați în ianuarie 2024 în baza de date a Agenției Județene pentru Plăți și Inspecție Socială Maramureș. Suma totală plătită de către AJPIS Maramureș celor 4.316 beneficiari, în această lună, este de 2.677.979 lei. Calendarul plăților pentru beneficiarii înregistrați până acum (familii și persoane singure) este următorul:
• în 20 februarie s-au alimentat conturile pentru cei care au optat în vederea venitului minim de incluziune pe card
• în ultima decadă a lunii (între 22 februarie și ultima zi a lunii) se asigură plata prin mandat poștal, conform convenției încheiate cu Poșta Română.
Venitul Minim de Incluziune (VMI) reprezintă un program unic de asistență socială, creat pentru a ajuta persoanele și familiile vulnerabile să depășească obstacolele financiare pe care le întâmpină și să-și îmbunătățească viața. Acesta este un beneficiu prevăzut în Legea nr. 196/2016 privind venitul minim de incluziune și are două componente: sprijin pentru incluziune și sprijin pentru familiile pentru copii.
VMI înlocuiește prestațiile anterioare, respectiv, venitul minim garantat și alocația pentru susținerea familiei.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.