ISJ Maramureș, reprezentat de Ioana Hochia la o vizită de lucru în Norvegia

0
63

Inspectorul școlar pentru învățământul primar din cadrul Inspectoratului Școlar Județean Maramureș, prof. Ioana Hochia, a făcut parte din delegația României care a fost într-o vizită de lucru în Norvegia. Delegația, alcătuită din reprezentanți ai Autorității Naționale pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție, condusă de președintele Rareș-Petru Achiriloaie, a avut întâlniri atât cu autoritățile norvegiene, cât și cu societatea civilă.
Scopul vizitei a fost de a identifica politici publice inovative pentru copii, având în centru interesul superior al copilului, aceasta fiind și principala temă a discuțiilor delegației ANPDCA cu oficialii de la Oslo.
Reprezentanții norvegieni au prezentat sistemul național și principalele politici în ceea ce privește drepturile copilului. În acest sens, au fost identificate priorități comune, precum: politica de prevenție, digitalizarea sistemului și profesionalizarea resursei umane care lucrează cu copiii.
Întrevederea a avut loc în contextul unei vizite de studiu organizate de Salvați Copiii România pentru reprezentanți din mai multe instituții românești, în cadrul unui proiect finanțat prin granturi norvegiene. Cele două părți vor demara, în perioada următoare, un schimb detaliat de informații și bune practici. Totodată, în ceea ce privește cazurile mai sensibile, cu prilejul acestei întâlniri a fost stabilită o linie de comunicare directă între cele două instituții.
Delegația a vizitat sediul Salvați Copiii Norvegia, precum și mai multe centre pentru integrare lingvistică și culturală, dezvoltate pentru copii migranți și refugiați, o experiență utilă, având în vedere că România a devenit, la rândul său, un stat care găzduiește un număr semnificativ de persoane care au fugit din calea războiului.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.