Angajații din Poșta Maramureș intră în grevă de avertisment

0
197

Angajații din Compania Națională Poșta Română vor declanșa conflictul de muncă. Sindicaliștii au decis ca săptămâna viitoare să organizeze o grevă de avertisment, cu întreruperea activității timp de două ore. Angajații maramureșeni se alătură și ei protestelor, având mai multe nemulțumiri.
Președintele Sindicatului Lucrătorilor Poștali din România, filiala Maramureș, Monica Zaj, spune că sunt două mari revendicări ale salariaților: una ține de semnarea contractului colectiv de muncă și o altă solicitare este de natură salarială.
Mai exact, sindicaliștii sunt supărați din cauză că actuala conducere a companiei nu este de acord cu revendicările angajaților care fac obiectul negocierii colective a contractului de muncă. De altfel, directorul general al Companiei Naționale Poșta Română susține că acest contract colectiv de muncă „nu este necesar”.
Pe de altă parte, sindicaliștii cer o creștere salarială cu 400 lei net/salariat. Ei au declarat că o treime din salariații companiei sunt remunerați cu salariul minim pe economie. În plus, angajații cer creșterea tranșelor sporului de loialitate de la 10-12-14% la 10%-15%-25%, făcându-se astfel o oarecare diferență între venitul unui salariat cu vechime și unul nou intrat în sistem. Pentru a trage un semnal de alarmă cu privire la solicitările lor, angajații au decis ca în 20 martie să declanșeze o grevă de avertisment, fiind deciși să meargă până la greva generală.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.