Peste 13.500 kg deșeuri, oprite la intrarea în țară

0
22

• În Punctul de Trecere a Frontierei Petea, s-a prezentat, pe sensul de intrare în țară, un cetățean român, în vârstă de 36 de ani, conducând un automarfar înmatriculat în România.
Conform documentelor de însoțire, acesta transporta 2.550 kg mobilier second-hand și saltele uzate, din Germania, care urmau să ajungă în județul Vrancea.
În același punct de trecere a frontierei, s-a prezentat, un alt cetățean român, în vârstă de 45 de ani, care conducea un automarfar înmatriculat în țara noastră.
Conform documentelor de însoțire a mărfii, mijlocul de transport era încărcat cu 11.000 kg mobilier second-hand, din Germania având ca destinație o firmă din județul Sălaj.
Existând suspiciuni cu privire la legalitatea celor două transferuri de deșeuri, s-a solicitat sprijinul Gărzii de Mediu și al Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorului, care au stabilit că bunurile transportate nu pot intra pe teritoriul României întrucât nu există documentele necesare importului de deșeuri, fiind returnate pe teritoriul Ungariei.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.