După ce simularea Evaluării Naționale s-a încheiat cu rezultate dezamăgitoare, a venit rândul liceenilor să demonstreze dacă sunt sau nu pregătiți pentru bacalaureat. Situația nu e una mai încurajatoare nici la simularea bacalaureatului. Datele statistice ale Inspectoratului Școlar Județean Maramureș arată că doar 42,26% dintre elevii maramureșeni ar fi promovat examenul de maturitate dacă ar fi fost testați în aceste zile. Din cei 2.941 de elevi care au fost prezenți la toate probele din cadrul simulării, 1.243 au avut medii peste 6. Realitatea este cu atât mai tristă cu cât 1.151 de medii au fost cuprinse între 1 și 4,99.
În Maramureș s-au înregistrat 1.790 de medii între 5 și 9,73. La proba de limba și literatura română s-a înregistrat un procent de promovare de 54,76%. Din totalul de 3.177 lucrări,1.740 au obținut note mai mari sau egale cu 5. La testarea scrisă la limba și literatura maternă, rata de promovare a fost de 65,27%. Din cele 72 de lucrări, 47 au obținut note mai mari sau egale cu 5. Proba obligatorie a profilului le-a creat dificultăți liceenilor, astfel că aceștia au obținut un procent de promovare de 53,90%. Din totalul de 3.113 lucrări, 1.678 au obținut note mai mari sau egale cu 5. Șase elevi au reușit performanța de a obține nota 10 la această probă. În schimb, la proba la alegere a profilului, procentul de promovare a fost de 62,81 %. Din totalul de 3.020 de lucrări, 1.897 au fost cu note mai mari sau egale cu 5, iar 5 elevi au obținut nota 10.
În cursul acestei zile au fost transmise rezultatele înregistrate la probele scrise ale simulării examenului național de bacalaureat 2024.
„Inspectoratele școlare vor transmite către fiecare unitate de învățământ borderourile asociate evaluărilor cel târziu până pe 20 martie 2024.
Conducerile unităților de învățământ vor pune la dispoziția cadrelor didactice borderourile de evaluare transmise de la nivelul Ministerului Educației prin inspectoratele școlare, pentru a fi folosite în procesul de vizualizare a lucrărilor de către elevi/părinți.
Dat fiind numărul mare de tipuri de subiecte și faptul că procesul de evaluare s-a încheiat în cursul serii de 14 martie, statisticile privind gradul de reușită pe fiecare item, la nivel național, vor fi făcute publice cel mai târziu pe 22 martie”, au transmis oficialii Inspectoratului Școlar Județean Maramureș.
Rezultatele vor fi analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ prin discuții cu elevii, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri adecvate fiecărei situații în parte, scopul fiind îmbunătățirea performanțelor școlare.
Pai cum? nu se tot maresc salariile in invatamant? unde e performanta promisa? ah da, nu are nici o legatura. un profesor incompetent care preda dupa o programa invechita de 30 de ani nu o sa faca nici o performanta. scoala in prezent instruieste papagali, nu oameni care sa gandeasca.