Campanie de verificări în construcţii

0
44

Construcțiile reprezintă unul dintre sectoarele de activitate cu cel mai mare număr de accidente de muncă. Statisticile oficiale spun că acest domeniu are anumite caracteristici, de exemplu: nivelul scăzut de pregătire al personalului, caracterul sezonier al lucrărilor ceea ce duce la modificarea continuă a mediului de muncă, procentul ridicat de lucrători fără forme legale, existența zonelor cu risc ridicat etc. Sunt câteva dintre cauzele ce duc la înmulţirea cazurilor de accidente de muncă.
Ca urmare a deficiențelor constatate în campania națională din acest domeniu, derulată anul trecut, precum şi din cauza numărului ridicat de accidente de muncă, inspectorii de muncă vor fi implicaţi şi în acest an într-o acţiune de verificare a modului de respectare a cerințelor minime de securitate și sănătate în muncă la lucrările din domeniul construcțiilor.
„Campania se desfă­șoară în trei etape, prima până la sfârșitul lunii martie reprezentând etapa de informare și mediatizare, în perioada aprilie – noiembrie 2024 se vor verifica aspectele legate de modul de implementare a măsurilor necesare pentru asigurarea securității și să­nă­tății lucrătorilor. Etapa a treia va cuprinde centralizarea rezultatelor campaniei la nivel local și a rapoartelor privitor la verificarea măsurilor dispuse, ulterior la nivelul Inspecției Muncii realizându-se centralizarea rezultatelor campaniei și mediatizarea acestora” – a punctat inspectorul-şef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Maramureş, Dragoş Năcuţă.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.