Parteneriat de colaborare, „Învață de la antreprenori”

0
61

Inspectoratul Școlar Județean Maramureș a oficializat parteneriatul cu Camera de Comerț și Industrie Maramureș în vederea continuării proiectului „Învață de la antreprenori” și în anul școlar 2024 – 2025. Proiectul “Învață de la antreprenori” a fost adus și în atenția oficialilor de la Ministerul Educației, respectiv în atenția Camerei de Comerț și Industrie a României, în vederea dezvoltării și promovării la nivel național a proiectului “Învață de la antreprenori” prin intermediul unui protocol de colaborare între Ministerul Educației și C.C.I.R.
Protocolul stabilește cadrul administrativ și operațional în temeiul căruia cele două entități vor colabora în vederea dezvoltării și promovării la nivel județean a proiectului “Învață de la antreprenori”.
„Scopul proiectului este cel de a promova în rândul elevilor din învățământul public preuniversitar din Maramureș educația și competențele antreprenoriale, punând în mod direct în contact elevii cu antreprenorii, prin organizarea de evenimente și prezentări ale antreprenorilor în unități de învățământ și sesiuni de discuții între antreprenori și elevi”, a declarat inspectorul școlar general, prof. Mihai Pop.
Proiectul a fost inițiat de către echipa Camerei de Comerț și Industrie Maramureș în cursul anului 2023 și a fost implementat deja într-o fază de testare la nivelul județului Maramureș, prin colaborarea cu Inspectoratul Școlar Județean Maramureș.
Din octombrie 2023 și până în prezent s-au înscris în proiect 40 de antreprenori și 72 de unități școlare, iar în 25 dintre acestea, 28 de antreprenori au avut prezentări și sesiuni de discuții cu elevii, în decursul a 36 de vizite la clasă.
Peste 2.000 de elevi au participat la orele despre antreprenoriat, iar pentru următorul an școlar se dorește dublarea numărului participanților.
La nivel local, proiectul se derulează cu succes, în luna martie au intrat la clase alți 6 antreprenori.
Reprezentanții mediului de afaceri care doresc să se alăture proiectului se pot înregistra prin completarea formularului: https:// forms.gle/ fM1m66RvvdG2vUJ1A.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.