Ziua Internațională a Romilor, sărbătorită și în Baia Mare

0
51

Ziua Internațională a Romilor este sărbătorită anual de comunitatea internațională, la 8 aprilie, în cinstea recunoașterii culturii, istoriei și drepturilor milioanelor de romi din toată lumea, dar și pentru a atrage atenția asupra discriminării cu care se confruntă comunitățile de romi din Europa și de pretutindeni.
ASSOC s-a implicat activ în susținerea comunităților de romi și a avut o contribuție importantă în localități în care majoritari erau etnici romi. Prin măsuri integrate, s-a acționat pe toate planurile astfel încât să se poată schimba situația în aceste comunități.
Despre ele a vorbit Loredana Mihaly, cea care a coordonat prima echipă de proiect din ASSOC integral formată din romi. De acțiuni dedicate acestor comunități este nevoie, pentru că doar intervențiile sociale unitare pot asigura progresul.
Statisticile recente au relevat că multe dintre cele 10-12 milioane de romi din Europa încă suferă de sărăcie și excluziune. Existența unei atitudini antițigănism este răspândită, întărind și agravând lipsurile lor economice și sociale. Aceste inegalități persistă în ciuda eforturilor continue la nivel național, european și internațional, pentru a combate prejudecățile și discriminarea. (v.t.)

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.