Au început înscrierile în clasa pregătitoare

0
19

Înscrierile la clasa pregătitoare au debutat în 11 aprilie și țin până în 14 mai 2024, potrivit calendarului oficial. Părinții au la dispoziție două opțiuni pentru completarea cererilor-tip, fie online, pe site-ul Ministerului Educației, fie la unitatea de învățământ la care se dorește înscrierea copilului. Pentru copiii care împlinesc 6 ani până la 31 august 2024, părinții au obligația de a-i înscrie în clasa pregătitoare.
Cererea-tip a fost publicată de Ministerul Educației. Completarea online poate fi făcută pe site-ul dedicat al Ministerului Educației, inscriere.edu.ro. Cea de-a doua etapă de înscriere va avea loc în perioada 31 mai – 7 iunie 2024 și presupune depunerea/ transmiterea cererii-tip de înscriere la secretariatul unității de în­vă­țământ aflate pe prima poziție dintre cele trei opțiuni exprimate pentru etapa a doua de către părinții copiilor care nu au fost cuprinși în nicio unitate de învățământ în etapa anterioară sau care nu au participat la prima etapă.
Copiii care împlinesc vârsta de 6 ani până la data de 31 august 2024, inclusiv, trebuie să fie înscriși în clasa pregătitoare. Copiii care împlinesc 6 ani între 1 septembrie-31 decembrie 2024 pot fi înscriși în clasa pregătitoare în baza unei recomandări (eliberată de unitățile de învățământ cu nivel preșcolar sau în baza evaluării Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională). Pentru o altă școală decât cea de circumscripție, copilul este înscris în limita locurilor libere și, dacă este cazul, pe baza criteriilor generale și, ulterior, a criteriilor specifice de departajare.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.