Moment istoric în Baia Mare! Se dau în folosință platformele îngropate de precolectare a deșeurilor menajere. Lucrări demarate în întreg orașul

1
88

Primele 34 din cele 58 de platforme îngropate de precolectare a deșeurilor menajere vor fi date în folosință, a anunțat primarul interimar al municipiului Baia Mare, Doru Ioan Dăncuș. În primă fază, 5.400 de băimăreni vor avea acces la acestea, odată cu repartizarea cartelelor ce va avea loc săptămâna viitoare.
„După îndelungi lucrări și tergiversări, dăm în funcțiune platformele îngropate de precolectare a gunoaielor menajere. Până săptămâna viitoare vom avea funcționale 35 de platforme care vor deservi unui număr de 5.400 de băimăreni, iar în următoarele 30 de zile operaționalizăm și restul de până la 58 de platforme și care vor deservi unui număr de 70.000 de cetățeni. Ar fi trebuit să avem mai multe astfel de platforme îngropate, însă, proiectul ar fi fost realizat în totalitate din bugetul local. Între timp am identificat surse de finanțare externe pentru rezolvarea acestei probleme a precolectării gunoiului menajer. Avem deja finanțarea și suntem în procedură de achiziție pentru aproape 200 de platforme de precolectare care vor fi acționate tot prin cartelă, dar și înființarea a patru centre de colectare cu aport voluntar. Băimărenii vor ajunge să plătească exact cât consumă, iar taxa de salubrizare va scădea!” – a declarat Doru Ioan Dăncuș, primarul interimar al municipiului Baia Mare.
Verificări și la lucrările de infrastructură din curțile interioare ale blocurilor
Alături de șefii direcțiilor din Primărie, edilul interimar a verificat și stadiul lucrărilor începute la curțile interioare ale blocurilor. În câteva zile se va proceda la asfaltarea parcărilor, aleilor pietonale și a căilor de acces. S-a dat și startul operațiunii de marcare rutieră pe întreaga rază a municipiului, într-o manieră diferită față de anii precedenți.
„Am început marcarea rutieră, însă o vom face într-un mod ușor diferit, din rațiuni legate de gestionarea cât mai corectă și eficientă a banului public. Marcajele vor respecta normativele în vigoare, însă nu vom mai umple întreaga suprafață a stațiilor cu vopsea. Și din punctul de vedere al siguranței rutiere, pentru că acele marcaje erau destul de alunecoase în zilele ploioase, am decis să renunțăm la ele. Acel tip de vopsea bicomponent îl vom folosi doar în zonele cele mai importante” – a arătat candidatul PSD la Primăria Municipiului Baia Mare.

Malurile Săsarului vor fi amenajate așa cum au cerut băimărenii

Proiectul de reamenajare a malurilor Săsarului este aproape finalizat, cu îmbunătățiri. Conform executivului, până la Paști, locurile de joacă vor fi date în folosință, iar zonele verzi vor fi amenajate. Alături de constructor, Doru Dăncuș a găsit și anunțat soluția pentru cererile băimărenilor de a lărgi zona de trotuar.

„Am explicat încă de acum câteva luni faptul că situația a fost generată de cerințele proiectului, suprafața de zonă verde, pentru a fi finanțat, cerințe pe care am fost nevoiți să le respectăm. Însă, sugestiile băimărenilor sunt cele care contează, astfel că, împreună cu constructorul, am găsit o soluție! Montăm dale înierbate, printre care se va putea în­să­mânța gazon, dar pe care cetățenii vor putea circula cu cărucioare, biciclete. O altă problemă cu care ne-am confruntat a fost legată de drenajul locurilor de joacă din cadrul proiectului, care necesită îm­bu­nătățiri. Am sesizat acest aspect constructorului și, în aceste momente, se lucrează la perfecționarea acestuia. În câteva săptămâni, vom vedea roadele acestui proiect” – a conchis primarul interimar al municipiului Baia Mare.

1 COMENTARIU

  1. Foarte bine! Felicitări! Acum poate ne spuneți și unde sunt sortate și prelucrate toate aceste deșeuri!? Ori faceți frumos în oraș și ne puneți să sortăm deșeurile (cum este și normal), după care voi aruncați deșeurile pe câmp și le astupați cu pământ? Cum mai e cu groapa de gunoi ilegală de pe malul râului Săsar? S-a umplut orașul de ciori din cauza acestor gunoaie! A răspuns cineva în fața legii pentru dezastrul ecologic de acolo? Cu pușcărie, nu cu amenzi, pentru că amenzile date primăriei le plătim tot noi, cetățenii! Dar cu groapa de gunoi de la Fărcașa? A răspuns cineva pentru incompetența gestionării proiectului și a sifonării banilor? Dar cu utilajele și camioanele noi cumpărate cu bani primiți gratis de le UE și prin care au ajuns să crească copacii și să ruginească pentru că nu le-ati folosit nici măcar o zi?

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.