Premieră la Spitalul Municipal Sighetu Marmației

0
73

Conducerea Spitalului Municipal anunță o nouă premieră în cadrul unității medicale: în urma recrutării a doi medici urologi, dr. Cristian Mariș și dr. Valentin Vlad, și a achiziției de aparatură medicală modernă, Sistem de endoscopie joasă și înaltă, endoscopie 2D Full HD 4K cu sistemul endoscopic Karl Storz și Laser litotriție.
La Spitalul Municipal se efectuează în premieră intervenții chirurgicale de: cistoscopie, uretroscopie, uretromie, rezecție tumori vezicale (TUR-V), rezecție prostatică (TUR-P), Litotriție Punch – pentru piatră uretrală și renală, montare/suprimare stend uretral, altfel spus, intervenții fără tăietură de scoatere a tumorilor din vezica urinară, de spargere și scoatere a pietrelor din vezică, scoaterea țesutului prostatic endoscopic prin canal, spargerea pietrelor și scoaterea acestora din ureter și rinichi cu laser, rezolvarea endoscopică a îngustărilor de pe uretră, exploatarea uretrei cu camera video-proceduri moderne minim invazive.
Chirurgia minim invazivă oferă operatorului o vizibilitate excelentă și o mare precizie a gestului chirurgical, care devine astfel nesângerând sau cu sângerare minimă comparativ cu operațiile clasice. Durerile minime postoperatorii și implicit necesarul redus de analgezice, perioada scurtă de spitalizare și reintegrarea socio-profesională rapidă fac din chirurgia minim invazivă o opțiune importantă pentru pacientul urologic tot mai informat asupra alternativelor sale terapeutice. (v.t.)

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.