Preasfinţitul Iustin marchează 30 de ani de arhierie la Mănăstirea Rohia

0
106

Duminică, 21 aprilie, cu începere de la ora 9, la Mănăstirea „Sfânta Ana” Rohia din „Muntele cel Sfânt” se va săvârși Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie în sobor de Arhierei condus de Înaltpreasfințitul Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului. Evenimentul duhovnicesc este prilejuit de împlinirea a 30 de ani de Arhierie a Preasfințitului Episcop Iustin.
Alături de Înaltpreasfințitul Arhiepiscop și Mitropolit Andrei vor sluji: Preasfințitul Iustin, Episcopul Maramureșului și Sătmarului, Preasfințitul Petroniu, Episcopul Sălajului, Preasfințitul Benedict Bistrițeanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, Preasfințitul Timotei Sătmăreanul, Arhiereu-vicar al Episcopiei Ortodoxe Române a Maramureșului și Sătmarului și Preasfințitul Paisie Sinaitul, Episcop vicar patriarhal – Delegat al Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, care va da citire Mesajului Aniversar al Preafericirii Sale.
Din soborul slujitor vor face parte părinții din Administrația Eparhială, părinții protopopi și preoții invitați.
Răspunsurile liturgice vor fi oferite de Corala preoțească „Arhanghelii” a Episcopiei Ortodoxe Române a Maramureșului și Sătmarului.
De asemenea, sâmbătă, în ajunul evenimentului aniversar, de la ora 17, se va săvârși Slujba Vecerniei Mari unită cu Litia. Răspunsurile la strană vor fi oferite de membrii Grupului psaltic „Theologos” al Episcopiei Ortodoxe Române a Maramureșului și Sătmarului.
Duminica a cincea din Postul Mare, a Sfintei Cuvioase Maria Egipteanca – pe atunci, 17 aprilie 1994 –, are o însemnătate deosebită pentru Eparhia noastră pentru faptul că, în ziua de cinstire a sfintei, a avut loc pentru prima dată după Revoluție o hirotonie întru Arhiereu, cea a Preacuviosului Părinte Arhimandrit Iustin Hodea – actualmente, Preasfințitul Iustin, Episcopul Maramureşului și Sătmarului.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.