Proiectul inovator ce va schimba complet faţa oraşului Vişeu de Sus

0
71

Viitorul oraşului Vișeu de Sus stă în proiectul: Regenerare Urbană pentru o Comunitate Modernă și Dinamică. Acesta va transforma complet faţa localităţii şi nu numai.
„Suntem dedicați transformării orașului nostru într-un model de modernism și sustenabilitate printr-un amplu proiect de regenerare urbană. Acest proiect inovator are scopul de a revitaliza și reconfigura spațiile publice pentru a crea un mediu urban plăcut, funcțional și accesibil tuturor cetățenilor. Avem 5 proiecte mature (nu doar la fază de idei sau planuri de viitor) în valoare cumulată de peste 25 de milioane de euro, care vor schimba fața orașului nostru, atât în zonele centrale, cât și piețe agro­alimentare și parcul central al orașului”, au spus cei din autoritatea locală.
În primul rând se are în vedere „Infrastructura Modernă și Estetică”. În cadrul acestui proiect, toate cablurile aeriene vor fi mutate în subteran, eliminând stâlpii inestetici care afectează peisajul ur­ban. Această schimbare nu doar că va îm­bu­nătăți estetica orașului, dar va contribui și la siguranța și durabilitatea infrastructurii.
Apoi proiectul „Piațete și Zone Pietonale” îşi propune să creeze piațete și zone pietonale atractive, unde locuitorii și turiștii se pot plimba în siguranță și confort. Aceste spații vor deveni puncte de întâlnire și socializare, promovând un stil de viață activ și sănătos.
Al treilea proiect integrat este „Fântâni Arteziene și Spații Verzi”, pentru a înfrumuseța și mai mult orașul. Astfel, se vor instala fântâni arteziene moderne, care vor oferi o notă de eleganță și vor crea o atmosferă plăcută în zonele publice. De asemenea, se vor extinde și îmbunătăți spațiile verzi.
„Mobilitate Urbană și Accesibilitate” este al patrulea proiect – un alt aspect esențial al regenerării urbane este îmbunătățirea mobilită­ții urbane. Se va dezvolta infrastructura pen­tru bicicliști și pietoni, facilitând accesul sigur în toate zonele orașului. De asemenea, se va optimiza transportul public pentru a răspunde nevoilor locuitorilor.
„Viitor Sustenabil și Inovator” – acest proiect de regenerare urbană reprezintă un angajament ferm al Primăriei Vișeu de Sus pentru un viitor sustenabil și inovator. Prin aceste măsuri, se doreşte un oraș care să răspundă nevoilor actuale și viitoare ale comunității, asigurându-se o calitate superioară a vieții pentru toți cetățenii.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.