Asociația Pirita Children a reluat programul pentru mame cu bebeluși, iar în prima zi de activitate, asistenta medicală a văzut 11 copilași între 0 și 2 ani. Perioada aceasta din an este una dificilă pentru cei mici, din cauza condițiilor meteo nefavorabile. De asemenea, multe mămici nu au copiii înscriși la medici de familie și nu pot beneficia de rețete compensate când micuții se îmbolnăvesc.
”Mamele se dovedesc tot mai responsabile, deși acum e cea mai dificilă perioadă a anului pentru ele: e frig, e multă umezeală și noroi, sobele afumă, iar copiii se îmbolnăvesc mai des, iar resursele sunt mai puține și mai greu accesibile. Însă, ele vin cu copiii curați, știu să explice ce probleme întâmpină, merg la medic și știu să administreze tratamentul atunci când este necesar. Problema cea mai mare este legată de faptul că unii dintre copii nu au medic de familie din cauză că medicii existenți nu mai fac înscrieri, iar dacă merg cu copiii la urgențe, primesc rețete necompensate. Asta înseamnă că fără ajutorul nostru, nu pot cumpăra tratamentul. Încercăm să găsim soluții, pentru că statul ar trebui să garanteze accesul la servicii medicale gratuite. Mamele primesc, pe lângă îndrumare, consiliere și educație parentală și un pachet de sprijin săptămânal cu scutece, produse de igienă și hăinuțe”, spun reprezentanții Asociației Pirita Children.
Medicii nu mai fac înscrieri (sau nu fac la oricine…) și accesul la antibiotice e îngrădit (nu poți avea acces la antibiotice decât prin medici).
Fiecare are libertatea să facă tot ce dorește atât timp cât nu inhibă libertatea altuia să facă ce dorește. Poate cei care nu au acces la medic vor să-și cumpere ei medicamente. De ce să le inhibi libertatea? Se zice că o să apară „bacterii rezistente”. Aceste bacterii există deja, e plin spitalul de ele (de când au diluat exagerat clorul folosit la dezinfecție). Cum ar fi să le îngrădim medicilor din spital accesul la antibiotice?
Apropo de medici…Când ați cerut banii înapoi unui medic care nu rezolvat problema pentru care a fost plătit?