Un raport al activităţilor desfăşurate de Poliţia Locală Baia Sprie a fost prezentat legislativului local. Documentul, semnat de şeful serviciului Grigore PELECACI, a vizat acţiunile întreprinse în domeniul ordinii şi liniştii publice, circulaţiei pe drumurile publice, disciplinei în construcţii, protecţiei mediului, activităţi comerciale, evidenţa populaţiei etc.
Pe parcursul anului trecut poliţiştii locali au înregistrat şi soluţionat 29 de petiţii şi reclamaţii şi au sancţionat 310 fapte contravenţionale săvîrşite de cetăţeni. S-a asigurat cel puţin o patrulă auto şi pedestră, în intervalul orar 6-22, atât în zilele lucrătoare, cât şi nelucrătoare. De asemenea, 210 persoane au fost invitate la sediul instituţiei pentru a clarifica diferite situaţii, iar în baza protocolului de colaborare cu SPCLEP Baia Sprie s-a procedat la clarificarea sau punere în legalitate a 360 de cetăţeni, care aveau actele de identitate expirate.
O activitate intensă a avut loc în unităţile şcolare. În baza unui protocol, lucrătorii poliţiei locale au acţionat, zilnic, la afluirea şi defluirea elevilor de la cursuri. În ceea ce priveşte pregătirea antiinfracţională a elevilor, la orele de dirigenţie s-a discutat despre delincvenţa juvenilă, absenteismul şcolar, violenţă, teme rutiere etc. S-au făcut acţiuni comune cu inspectorii din primărie pentru soluţionarea litigiilor şi reclamaţiilor în domeniul construcţiilor.
Cu reprezentanţii URBIS-ului s-au realizat acţiuni comune şi s-a acordat sprijin celor de la Ocolul Silvic Baia Sprie, patrulând în zonele unde au avut loc calamităţi naturale, astfel încât să nu se sustragă material lemnos. S-au eliberat 52 de autorizaţii de liber tonaj, pe teritoriul oraşului Baia Sprie, şi s-a acordat sprijin pentru dirijarea circulaţiei în zonele în care firmele exploatau material lemnos sau executau lucrări de asfaltări, iluminat public şi ornamental.
Poliţia Locală a asigurat măsuri de ordine la toate activităţile cultural-sportive şi a acordat sprijin colegilor de la rutieră cu ocazia unor accidente de circulaţie. Totodată, le-au furnizat imagini pentru a completa probatoriu necesar instrumentării unor cauze. Colaborarea cu Poliţia oraşului, în ceea ce priveşte monitorizarea video a traficului şi a zonelor de risc din oraş, a fost apreciată de subcomisarul de poliţie Gheorghe Turda. Colaborarea între cele două instituţii de poliţie este benefică pentru administraţia locală, dar mai ales pentru cetăţenii urbei de sub poalele Gutinului.