SLI MM: Suspendarea contractului de muncă nu ar trebui să genereze panică

0
239

Nu se poate opera suspendarea de drept a contractului individual de muncă în Revisal decât după încetarea grevei, atrage atenția Sindicatul Liber din Învățământ Maramureș.
”Întrucât situația participanților la grevă se modifică în timp real și nu se poate identifica cât timp un angajat va participa la grevă (există situații în care renunță la grevă pentru o zi), nu există posibilitatea de a opera corect și real suspendarea contractului individual de muncă pe perioada grevei decât după încetarea acesteia”, explică Mariana Nuszer-Țînța, consilier juridic SLI MM.
SLI MM revine cu precizarea conform căreia suspendarea contractului individual de muncă este un fapt des întâlnit în activitatea unui angajat, respectiv angajator (concediul medical, concediul de maternitate etc.) și ”nu ar trebui să genereze panică nici în rândul angajatorilor (uni­tățile de învăță­mânt), nici în rândul angajaților greviști”.
”Dreptul la grevă este un drept legal pentru toți angajații din învăță­mânt. Constituie infracțiuni fapta persoanei care împiedică angajații să participe la grevă sau îi obligă să muncească în timpul grevei”, arată Ioana-Simina Prodan, consilier SLI MM.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.