Cosmonautul Dumitru-Dorin Prunariu, membru de onoare al Academiei Române, nu a mai reuşit să ajungă la evenimentul aniversar al Planetariului băimărean. De vină a fost cursa TAROM care a fost anulată. Simpozionul organizat pentru a marca cei 55 de ani de activitate a Muzeului de Ştiinţe Astronomice Baia Mare a continuat la Biblioteca Judeţeană „Petre Dulfu” din Baia Mare, fără oaspetele de seamă.
Evenimentul, menit să sărbătorească 55 de ani de excelență în popularizarea astronomiei și promovarea științei în comunitatea băimăreană și maramureșeană, a avut loc în prezența unui public distins, format din oaspeți din țară și străinătate, reprezentanți ai instituțiilor de cultură din oraș, profesori și studenți. Moderatorul evenimentului, Ovidiu Ignat, managerul Muzeului de Științe Astronomice – Planetariul Baia Mare, l-a prezentat publicului pe primul director al Planetariului Baia Mare, Augustin Mada, care alături de doamna muzeograf Janeta Ciocan, au rememorat episodul înființării instituției în anul 1969. Au luat cuvântul autoritățile județene și locale: Doru Lazăr, vicepreședinte al Consiliului Județean Maramureș, Ioan Doru Dăncuș, primarul municipiului Baia Mare, Brian Cristian, deputat de Maramureș, care au oferit diplome de excelență prestigioasei instituții băimărene aniversate.
În calitate de gazdă, a vorbit dr. Teodor Ardelean, directorul Bibliotecii Județene „Petre Dulfu” Baia Mare, care a subliniat rolul de frunte jucat de județul Maramureș și orașul Baia Mare în istoria și cultura poporului român și faptul că instituțiile educaționale și de cultură din oraș trebuie să-și conjuge eforturile pentru creșterea gradului de cultură și educație al comunității băimărene.
Apoi, Ovidiu Ignat și-a prezentat colegii cu care lucrează în cadrul Muzeului de Științe Astronomice, profesorul Lucian Stoian (Colegiul Național „Vasile Lucaciu”), precum și pe studenții Traian Tuș (Oxford) și Vlad Koblicica (astrofotograf), prezenți la eveniment, care la rândul lor au spus câteva cuvinte despre colaborarea cu Planetariul Baia Mare.
La finalul evenimentului, participanții au primit câte un pliant realizat de Biblioteca Județeană „Petre Dulfu”, care ilustrează activitatea cosmonautului Dumitru Dorin Prunariu, text extras din „Membrii Academiei Române: Dicționar”, de Dorina N. Rusu.