12 rangeri activează în Parcul Național Munții Rodnei

2
2863

În cadrul Administrației Parcului Național Munții Rodnei își desfășoară activitatea 12 rangeri. Aceștia se implică în conservarea și protejarea patrimoniului natural, de pe raza ariei naturale protejate, în supravegherea ecosistemelor și a tuturor activităților care se desfășoară pe teritoriul parcului, dar participă și la acțiuni de monitorizare a florei și faunei. Nu în ultimul rând, îndrumă și monitorizează turiștii pe teritoriul parcului și organizează activități educative. În 31 iulie a fost celebrată Ziua Internațională a Rangerilor, o sărbătoare marcată de 100 de organizații ale rangerilor de pe șase continente inclusiv și în România. Este sărbătoarea dedicată profesioniștilor care protejează prin activitatea lor patrimoniul natural și cultural al parcurilor naționale și naturale din întreaga lume.

2 COMENTARII

  1. Și, în afară de fala asta neoașe, maramureșană, în ce consistă activitate acestor nemaipomeniți?… Că în căldarea Lala și Bila braconierii cu lunetă din Borșa își iau tainul de capre negre, că în parcul național echipaje din sute și sute de țigani tocmiți de diverși patroni culeg în stil industrial zmeura, afinele și ciupercile, că pe pâraiele care vin spre Bistrița Aurie, braconierii culeg păstrăvii în voie, că ATV-urile și off-road-erii bântuie pe unde îi taie capul… Așadar, acești rangeri de ambe sexe, ce fac? Că doar nu cred că fac numai sex…

    • Total de acord cu observatiile dvs.
      Muntii nostri sant lasati in seama acestori „rangeri”fara constiinta civica ,fara autoritate,fara dragoste de natura,niste „no name”

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.