Într-o zonă mirifică de pe Valea Scăriței (proprietar, Vasile Maxim), din zona satului Ciolt (Șomcuta Mare), Asociația Culturală „Cioltișorul” din localitate (președinte, Ioan Marchiș) a organizat, sâmbăta trecută, a V-a ediție a Concursului de preparat guiaș „Ceaunul Chiorean”.
La concurs au participat 13 echipe conduse de bucătari din Baia Mare, Berchezoaia (Remetea Chioarului), Românești (Boiu Mare), Șomcuta Mare, Cavnic și Ciolt.
Daniel Achim a reprezentat Asociația Națională a Cadrelor Militare în Rezervă și în Retragere din M.A.I-Filiala „Pintea Viteazu” Maramureș, Florin Pintea – Inspectoratul Județean de Jandarmi Maramureș, Daniel Costin – Inspectoratul pentru Situații de Urgență Maramureș, iar Sabin Indre – Complexul Luma din Șomcuta Mare.
La această ediție juriul a fost format din: Chef Sebastian Dale (Cluj-Napoca) – președinte, Chef Sabin Bumb (Baia Sprie) și Chef Hotca Vasile (Baia Mare) – vicepreședinți. Alături de aceștia a jurizat și Primarul Orașului Șomcuta Mare – Gheorghe Buda, precum și Adrian Sabău, ca reprezentant neutru din public.
Câștigătorul ediției 2025 a fost declarat bucătarul Dinu Ciolte din satul Ciolt, împreună cu echipa sa, care a primit și premiul I „Pentru cel mai tradițional stand” amenajat. Locul II a revenit echipei conduse de bucătarul Daniel Costin – ISU Maramureș, iar pe locul III s-a clasat echipa condusă de Alin Daniel Ciolte din satul Ciolt, care a primit și premiul III „Pentru cel mai tradițional stand”. Locul II la această categorie a fost acordat lui Cristian Hăgan din Românești (Boiu Mare). Acesta a primit și premiul I „Pentru cea mai tradițională ținută” de bucătar. Aici, la categoria „ținută”, pe locul II s-a clasat bucătarul Florin Pintea – IJJ Maramureș, iar podiumul a fost completat de Sabin Indre – Complex Luma Șomcuta Mare.